Ugrás a tartalomra

Klasszikusok díszbe öltöztetve

A Libri az elmúlt években több klasszikus történetet rendezett díszkötetekbe, 2019-től pedig olyan magyar írók műveire koncentrálnak, akik ugyan már nincsenek velünk, szavaik azonban ma is ugyanolyan frissen hatnak, mint megjelenésük pillanatában. Tavaly karácsonykor Kosztolányi Dezső és Karinthy Frigyes műveivel kedveskedtek az olvasóknak. 2021-ben Gárdonyi Géza klasszikus művét, az Ida regényét olvashatjátok. A kötet megjelenésével egy időben pedig egy különleges naplót is megjelentetnek, amibe az olvasók saját történetüket írhatják meg.

2021-ben a Libri Gárdonyi Géza klasszikus művét, az Ida regényét rendezte díszkötetbe, a kötet megjelenésével egy időben pedig egy különleges naplót is megjelentetnek, amibe az olvasók saját történetüket írhatják meg. A Libri legújabb nyári díszkiadása egy klasszikus romantikus történet, ami a bezártságról és szabadulásról, félelemről és bátorságról, a szabadulást követő útkeresésről és a szerelemről szól. Talán az idei nyár – a sok bezártsággal töltött hónap után – nekünk is elhozza a felszabadulást, amikor hosszú kihagyás után újra találkozhatunk barátainkkal, rég nem látott családtagjainkkal, és visszakapjuk a közös szórakozás és művelődés örömét is.

Ida történetének olvasása közben eszünkbe juthat, hogy vajon milyen lenne egy olyan regény, ami a mi életünkről szól. Hiszen a regényben gyakran ismerünk rá olyan pillanatokra, amiket valamilyen módon magunk is átéltünk. A Libri a mű kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy mindannyiunk élete különleges és egyedi. Ezért arra buzdítják az olvasókat, hogy írják meg akár a saját életük regényét, akár egy kitalált történetet.

Gárdonyi Géza a 19-20 század fordulójának egyik legsokoldalúbb és legnépszerűbb magyar írója. Rendkívül sok műfajban alkotott, írt drámákat, verseket, esszéket, újságcikkeket és romantikus regényeket is. Bármelyik művét is olvassuk, szembeötlőek az íróra jellemző sajátos stílusjegyek: a finom karakterábrázolás, a gondosan kidolgozott, rendkívül részletes, mégis jól követhető tájleírások, és kiviláglik belőlük Gárdonyi sajátos humorérzéke is. Az Ida regényében pedig minden megvan, ami a szerzőt olyan különlegessé teszi. A regény egy izgalmas, valódi nyári olvasmány, ami tele van szerelemmel, humorral, váratlan fordulatokkal, édes-bús életérzéssel. Érdemes tehát elolvasni, inspirációként tekinteni rá, és a könyv elolvasása után megírni saját történetünket is. Hiszen mindannyiunk élete egy regénybe illő kaland.

Forrás: port.hu

Forrás: port.hu