Ugrás a tartalomra

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok 15. jubileumi rendezvénysorozat alkalmából hirdettek meg. 

    Pályázni eddig be nem mutatott, Pászti Szabó Zoltán Zengjen a dal című versére komponált kórusművel lehetett. A vers a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok 2017-es mátraalmási rendezvénynapján született a Vox Mirabilis Kamarakórus hangversenye közben - közölték a szervezők az MTI-vel.
    A pályázatra 28 zeneszerző 31 kórusműve érkezett be és mint írták, "invenciózus, átgondolt műveket ismertünk meg, egyéni és jól kiválasztott harmóniavilággal".
    Második helyezést Magyaróvári Viktor, harmadik díjat megosztva Megyeri Krisztina és Szalai Katalin kaptak.
    A zsűri munkájában Zemlényi Katica elnök mellett Dobszay Péter és Dobszay-Meskó Ilona vett részt.
    A győztes kórusművet a szentkúti rendezvénynapon mutatták be július elején Zemlényi Katica, a Vox Mirabilis Kamarakórus vezetőjének vezényletével. 
    A Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatot június 30. és július 8. között kilenc helyszínen rendezték meg, többek közt klasszikus és népzenei koncertekkel, vezetett erdei sétákkal, ismeretterjesztő előadásokkal, képzőművészeti kiállításokkal, sport és gyerek programokkal várták a közönséget. (MTI)