Ugrás a tartalomra

Új feleséget vásároltam

 

Két hete új feleséget vásároltam. Szomszédom, amikor megtudta, fel akart jelenteni bigámiáért.

– Neked már van feleséged! – kiáltotta át a kerítésen. – Vagy talán tudtom nélkül áttértél egy másik hitre? – vigyorgott a képembe, mély gyanakvással a tekintetében.

Az első pillanatban szabadkozni akartam, de a lényem legmélyéből váratlanul feltörő dac csendre intett.

– Nem is akármilyen feleség – mondtam, csaknem azonnal. – Gyönyörű teste van, kedves, selymes, kellemes a hangja.

– Nagyok a mellei? – csillant meg szomszédom szeme, s kiült benne a sóvárgás.

– Szuper nagyok – bólogattam.

– És kemények? – kérdezte mohón.

– Hát, igen is, meg nem is.

– Most kemények, vagy nem?

– Mondtam!

– Rendben, majd megnézem – legyintett. – És a feneke?

– Belefér mindkét tenyerembe.

– Na ne?

– Bizony!

– Ennyire sovány?

– Mondtam már, hogy gyönyörű teste van.

– És milyen a hajszíne?

– Kék. Kék, mint az égbolt!

– Az meg hogy néz ki?

– Kezdetben nekem sem tetszett, de hamar megszoktam. Olyan kedvesen ébreszt reggelente, már észre sem veszem hajának a színét.

– És miket mond? Hozzád bújik?

– Mindenről lehet vele beszélni. Tegnap például azzal ébresztett, hogy a NASA szuperteleszkópja negyven fényév távolságra hét exoplanétát fedezett fel. Három exobolygón pedig a földhöz hasonló légkör található. Ezek szerint léteznek a földön kívüli élőlények is.

– Ez az új csajod televíziózik?

– Igen, de naponta lebeszél róla. Csak a híreket engedi megnéznem.

– Mással szórakoztat? Szeretkeztek?

– Múlt héten azt mondta, igaza volt Sartre-nak és feleségének, Simone de Beauvoirenak, hogy a monogámia rossz hatással van ránk. Megfoszt szexuális szabadságunktól.

– Szóval ezzel próbálta igazolni bigámiádat?

– Nem. Henri Bergsonról beszélgettünk. Ő Sartre ifjúkori kedvence volt. Pozitív metafizikája, az, hogy kétféle idő van, az objektív és a szubjektív, meghatározta gondolkodását.

– Persze, egy feleség, két feleség.

– Tegnap színházban voltunk.

– És a nejed?

– Ő itthon maradt, mert fájt a feje.

– S ebbe ő csak úgy beleegyezett, hogy más nővel grasszálj publikus helyen?

– Sőt, ő ajánlotta fel, hogy vegyek magamnak egy második feleséget, mert neki már elege van a hülyeségeimből. Ő hívta fel a figyelmem arra az újsághirdetésre, mely feleséget kínál megvételre.

– Na nem, nincs ilyen! – hördült fel szomszédom. Majd kis idő múlva megvakarta feje búbját. – Nekem is ideadod azt a hirdetést? – kérdezte sóvárogva, s reménysugár csillant meg szemében.

– Természetesen, már hozom is – válaszoltam, s pillanatok múlva visszatértem, s a kezébe nyomtam a napilapot. – Itt olvasd – mutattam a ceruzával bekeretezett szövegre:

Mától ön búcsút mondhat a magánynak. Feleséget ajánlunk megvételre. Olyat, aki nem hisztizik, nem feleselget, nem veszekszik, ha éjnek idején részegen tér haza. Ha megcsalja, nem őrjöng, hanem leül maga mellé, és megvigasztalja. Ez a háromdimenziós technikával, holografikusan megvalósított virtuális feleség, szép, kedves, gyönyörű teste van, kékre festett a haja, halk, kellemes hangon társalog önnel. Mindenhova elkíséri. Legrejtettebb gondolatait is feltárhatja előtte. Minél több időt tölt önnel, annál jobban megismeri, ezért csodákra is képes. Ezt a virtuális feleséget azonnal megvásárolhatja, csak hívja az alábbi telefonszámot, vagy küldjön érdeklődő levelet az azuma.hikari@azumahikari.com levélcímre.   

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.