Ugrás a tartalomra

A bőség zavara – 80 éves az OSZK Plakát- és Kisnyomtatványtára

A bőség zavara – 80 éves az OSZK Plakát- és Kisnyomtatványtára

 

"A nemzet könyvtárának szerves, mégis különleges részlege, a Plakát- és Kisnyomtatványtár, 1935-ben vált önállóvá. A mostani kiállítást ennek megünnepléseként, tárunk fennállásának 80 éves évfordulója alkalmából rendeztük meg - olvasható az OSZK ajánlójában. - A kiállítással gyűjteményünk sokszínűségét, sokoldalúságát és sokféleségét szeretnénk bemutatni.

A kiállítás tárunk fennállásának 80 éves évfordulója alkalmából született? Aki jó fejszámoló, egyből tudja, hogy itt valami nem stimmel. Ezért némi magyarázatra szorul, hogy miért „kicsit” megkésve mutatjuk be válogatásunkat. A kérdésre kiállításunk címével tudunk válaszolni: „a bőség zavara” miatt.

 A kiállítás rendezői azt remélik, hogy mindenki talál valami érdekeset, emlékezeteset a 183 dokumentumból, és hogy a tárgyak típusának azonosítása akár szórakoztató játék is lehet!"

A kiállítás kurátorai: Kopcsay Ágnes, Tasnády Attila

A kiállítás október 24-től a könyvtár ötödik szintjén, a Plakát- és Kisnyomtatványtár előterében tekinthető meg, a könyvtár nyitvatartási idejében. Utolsó belépés legkésőbb a zárás előtt 1 órával. Olvasójeggyel nem rendelkező látogatóink az időszaki kamarakiállításokat egységesen 400 Ft-os jegy ellenében látogathatják.

 

Forrás: www.oszk.hu