Ugrás a tartalomra

HangHordozók – Énekmondók versenyének végeredménye

Megszületett a Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és az MTVA partnerségében megszervezett HangHordozók – Énekmondók versenyének végeredménye.

 

A Versmaraton programsorozat kísérőrendezvényeként zajló HangHordozók – Énekmondók versenyének döntőjére 2018. április 6-án került sor a K11 Művészeti és Kulturális Központban. A HangHordozók a kortárs versek megzenésítőinek legnagyobb hazai versenye.

 

A HangHordozók – Énekmondók versenyének döntője a zsűri értékelése szerint kiemelkedően magas színvonalú volt. A Dinnyés József, Csík János, Farkas Tibor, Stifner Gábor, valamint Harcsa Veronika alkotta zsűri 10 előadót juttatott a döntőbe. Emellett a Versmaraton facebook oldalán a közönség is szavazhatott, így összesen 11 előadó lépett színpadra. A verseket Az év versei 2017 kortárs költészeti antológiában megjelent 103 költő, közel 350 költeményéből válogatták a versenyzők. Idén 33 pályázó 50 kortárs verset zenésített meg, így a verseny elmúlt három évében 147 vers került megzenésítésre. A döntőt Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy az előző évvel együtt már közel száz kortárs verset zenésítettek meg a pályázatnak köszönhetően, ami mindenképp nagy eredmény. A 300.000, 150.000, és 100.000 forint értékű díjakat, valamint a különdíjat a zsűri tagjai és Zsiga Kristóf, a Magyar Napkló Kiadó vezetője adta át.

 

A verseny végeredménye:

I. díj: Zsapka Tina (Oravecz Péter: Dob, szó)

II. díj: Lámpaláng (Szabó T. Anna: A vér dala)

III. díj: Lovászi Edina és Morvai Tamás duó (Szabó T. Anna: Róka)

 

Különdíjasok:

Aranymetszés (Szabó T. Anna: Róka)

Stefan Uhrinak (Fekete Vince: Jó éjszakát!)

Németh Viktor (Simon Adri: Ölel, nyaldos)

Gyömbér & Gergő (Kiss Judit Ágnes: Poszttraumás)