Ugrás a tartalomra

Irodalmi programok a JAK szervezésében – November 2013.

November 1., 20:00
Néma Gyerek, Pepita Ofélia Bár
Felolvas: Bajtai András, Bokor Krisztián, Csider István Zoltán, Kemény Zsófi, Oravecz Péter 
Zenél: Manoya (a.k.a. Enikő Hodosi) és Oravecz Péter 
Belépő: 500 Ft

Az eseményhez a Facebookon is csatlakozhat.

A Néma Gyerekről bővebben:
www.facebook.com/nemagyerek

 
November 11., 19:00, Roham Bár
Kötet előttiek: Nagy Kata
A fiatal, pályakezdő szerzőket bemutató sorozat következő vendége

NAGY KATA költő, akivel CSUHAI ISTVÁN szerkesztő (Élet és Irodalom) beszélget.

Esemény a Facebookon.
 
 
November 13., 19:00, Roham Bár
Bécs-Budapest Tranzit 2.: Xaver Bayer
A Bécs-Budapest Tranzit magyar-osztrák írói csereprogram, kétnyelvű felolvasás sorozat újabb állomásához érkezett. Az Osztrák Kulturális Fórum és a József Attila Kör közös szervezésű rendezvénye november 13-án 19 órakor Xaver Bayert mutatja be a RoHam bárban. Az estet Bombitz Attila moderálja. Xaver Bayer Die durchsichtigen Hände novellás kötetéből Bartók Imre fordított részleteket.

Esemény a Facebookon.

 
November 14., 19:00, Kalicka Bisztró
BABÁK ÚJRASZÁMOLVA: Czapáry Veronika estje
 
 
Beszélgetés Czapáry Veronikával babákról, gyermekkorról, a gyermeki hang ártatlanul kegyetlen erejéről Megszámolt babák című új regénye megjelenésének apropóján. 

Beszélgetőtársak: Borsik Miklós, Pethő Anita

Esemény a Facebookon.

 
November 16., 18:00, Roham Bár

Új magyarhangok: budapesti könyvbemutató
 
Irodalmi képtársorozat, az Új Magyar Képtár anyagának újraszinkronizálása a József Attila Kör és a Museum Café közös szervezésében. Az  2013-as Ünnepi Könyvhétre megjelent egyedi borítókkal ellátott, sorszámozott művészkönyv a székesfehérvári Új Magyar Képtár képzőművészeti anyagához kapcsolódó szövegekből áll.
 
A könyvet tervezte: Varga Gábor Farkas; szerkesztő: Czinki Ferenc; előszó: Urfi Péter.
 
Szerzők: Krusovszky Dénes, Babiczky Tibor, Áfra János, Nemes Z. Márió, Csobánka Zsuzsa, Czinki Ferenc, Tinkó Máté, Gellén-Miklós Gábor, Nagy Koppány Zsolt, Magyari Andrea, Tóth Kinga, kabai lóránt, Barlog Károly, Sirokai Mátyás, Dunajcsik Mátyás.
 
A kötet ára: 2000 Ft + postaköltség (utánvéttel).
Megrendelés: czinkif@gmail.com
Személyesen a József Attila Kör irodájában. (1088 Bp., Múzeum u. 7.)
 
Esemény a Facebookon.
 
 
November 19., 18:00, Trafó

ImPulzus 29.: Lerepül a hülye fejetek
 
Novemberben újra jelentkezik a JAK ImPulzus, a József Attila Kör kritikai beszélgetés-sorozata. Az új formációban Borsik Miklós, Fehér Renátó, Pethő Anita és Szűcs Teri beszélget a fiatal kortárs irodalom legfrissebb alkotásairól. A novemberi est témája Hartay Csaba Lerepül a hülye fejetek című regénye lesz.
 
Hartay Csaba hét verseskötet után jelentkezik első regényével. A Viharsarki Kattintós című blog szerzőjeként is ismert Hartay könyve a 90-es évekbe kalauzolja olvasóját. Lakótelep, haverok, buli, amire csak egy kamasz fiú vágyik. Nemzedéki regény és retroregény egyben, avagy a 90-es évek az új 80-as évek?
 
Beszélgetnek: Fehér Renátó, Pethő Anita és Szűcs Teri
Moderátor: Borsik Miklós
 
Részletek a könyvből itt:
 
A könyvről itt olvashat:


 
November 22. 
POPJAK#2: China Miéville hibrid világai
 
A brit China Miéville-t a posztmodern fantasy egyik fenegyerekeként tartják számon, nyelvezetükben és képiségükben egyaránt burjánzó regénymonstrumai - mint a Perdido pályaudvar, végállomás, a Konzulváros vagy a közelmúltban megjelent Kraken - pedig immár magyarul is elérhetőek. A társadalom- és nyelvfilozófiai problémafelvetéseket a fantasztikus irodalom motívumkészletében feloldó Miéville-életmű a new weirdnek nevezett irányzaton belül is az egyik legkülönösebb - mintha Dickens a Tőke és a Cthulhu hívásának elolvasása után megpróbálta volna megírni a Meztelen ebédet.

Beszélgetnek: Juhász Viktor (Agave kiadó, a Miéville-kötetek fordítója) és Sirokai Mátyás (költő, zenész, műfordító), Moderál: Sepsi László

 
Esemény a Facebookon
 
 

Programjainkon minden érdeklődőt szeretettel várunk!