Ugrás a tartalomra

Minitársadalom és nagyvárosi önismeret

Csoportélményeken keresztül valóban megtapasztalhatók a demokráciához szükséges kapcsolódási formák, magatartások? Fejleszthető a társadalmi önismeret és a társadalmi érzékenység, érettebb tagjai lehetünk a társadalomnak, akik nemet mondanak a „mi” és az „ők” éles elválasztására?
 
A Kelet Kult vendége a Városi Csoport és a Civil Csoport Hétvége, két olyan, a Magyar Csoport-pszichoterápiás Egyesülethez kapcsolódó, csoportmódszerekkel dolgozó szervezet, amely nemcsak az „itt és most”, hanem az „itt és ma” szemszögéből törekszik a tudatosabb közösségi, társadalmi jelenlét formálására, a társadalomban eluralkodott diszfunkciók megértésére, érzelmi és intellektuális feldolgozására. 
 
Vendégek: 
Milák Piroska (pszichoterapeuta, Városi Csoport)
Terenyi Zoltán (pszichiáter, pszichoterapeuta, Civil Csoport Hétvége)
Moderátor: Kovai Melinda (szociológus)
 
A Városi Csoport kéthetente tart másfél órás beszélgetéseket az Auróra pincéjében, amelyekhez bárki, bármikor csatlakozhat, és amelynek célja, hogy mi magunk, csoporttagokként többet értsünk közösségeink bajaiból, hogy közösen gondolkodjunk közéleti önmagunk és személyes valóságunk gyakran szorongást keltő kapcsolatáról. 
 
A Civil Csoport Hétvége olyan évente egyszeri, három napos rendezvény, amelynek célja, hogy a program során a kis-, közép- és nagycsoportokon keresztül megszerzett saját élmények és tapasztalatok segítségével a résztvevők új, árnyaltabb szempontrendszert kapjanak a körülöttük zajló társadalmi és csoportfolyamatok értelmezéséhez. A szervezők Közös Nevezők? címmel idén is (2017. március 31. – április 2.) olyan „civileket” várnak, akiket érdekelnek a közvetlen környezetükben és a nagyobb, társadalmi szinten zajló folyamatok.
 
Helyszín és időpont:
2017. február 28., 19 óra
Kelet Kávézó és Galéria
Bartók Béla út 29, Budapest, 1114
 
Forrás: Kelet Kávézó Facebook