Ugrás a tartalomra

Három hangon – megszólal a vers!

Zenés szórakoztató műsor a költészet ünnepére.

2016. április 9., szombat 18.00 óra
TEMI – Fővárosi Művelődési Háza

 

Versmondók és slammerek, valamint Bakos-Kiss Gábor, Galkó Balázs, Huzella Péter, Kiss László, Lutter Imre, Pankotay Péter, Turczi István, illetve az ország legjobb versmondóinak képviselőivel invitálja a közönséget a Magyar Versmondók Egyesülete április 9-én szombaton, 18:00 órára a TEMI Fővárosi Művelődési Házába, egy fergeteges szórakoztató műsorra, a  költészet napja apropóján! 

Impozáns programmal és boros köszöntéssel készülnek a Versmondók a költészet napja megünneplésére: három hangon tolmácsolják majd a magyar költészet különleges csemegéit. Bakos-Kiss Gábor, a Nemzeti Színház társulatának tagja, Huzella Péter zeneszerző-előadóművész és Pankotay Péter színművész zenében, Galkó Balázs színművész, Kiss László rendező, Lutter Imre előadóművész és Turczi István költő prózai hangvételben, míg Bánki Beni Ki Mit Tube győztes slam poetryvel lép fel. A Budapesti Versmondó Klub siket és nagyothalló tagozatának versmondói mellett több, a Kárpát-medence különböző régióiból érkező versmondó verseny győztes is fellép. Így Földi Zsuzsanna és Tiszai Annamária mellett Barna László, Bogdán Gergő, Pál Péter és Tóth Flóra áll pódiumra. Wiegmann Alfréd egyesületi alelnök az ünnepségen átadja az idei „Ki viszi át a Szerelmet” díjat. Míg délelőtt tisztújítást tart a szervezet, este a műsor után közös koccintásra invitálja a nézőket. A háziasszony Zánki-Tóth Enikő, az FMH szakmai vezetője lesz. 

Két nappal később, április 11-én hétfőn 19:00 órától Lutter Imre Wlassics- és Radnóti-díjas előadóművész Ócska keringő című önálló estjével ünnepli a költészet napját a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár. Budakalász mellett a fővárosi nézők és a környező településeken élők érdeklődésére is számítanak a szervezők.

 



További információ: www.vers.hu