Ugrás a tartalomra

PARNASSZUS-TÁBOR

                                                 

                                                 PARNASSZUS-TÁBOR

                              Balatonszemes, 2016. június 21-26.
 

 
 
Írogatsz? Szeretnél megjelenni? Már meg is jelentél, de nem éred be ennyivel? Szeretnél elsajátítani néhány szakmai mesterfogást? Szívesen hallgatnál előadásokat mai hús-vér mesterektől?
Itt az alkalom. Tizedszer is indul Turczi István nyári írásművészeti műhelytábora, amelynek szakmai partnere az Irodalmi Jelen és a Parnasszus.
 
Kreatív írás, írásművészet, irodalom és média viszonya, szemináriumi jellegű speciális és személyre szabott írói-költői feladatok, irodalomesztétikai ismeretek,szakmai mesterfogások elsajátítása. Főbb tematika csomópontok:
 
Kreatív írás I. – Miért írunk? Élettapasztalat és írói kompetencia. Csókolj meg, múzsa! kreatív stratégiák. Prózapoétika. Story&plot: Plotmodellek és plotstruktúrák. A témához kapcsolódó írásbeli feladatokkal, személyre szabott értékeléssel.
 
*
Kreatív írás II. – A sztori anyaga: a szereplő és sorsa. Az elbeszélő és az elbeszélés perspektívája. A narratívák szerepe. Kompozíció és cselekményminta: plotpontok és a narratív horog. Név- és címadás. A kezdet és a vég fontossága. A témához kapcsolódó írásbeli feladatokkal, személyre szabott értékeléssel.
 
*
 
Kreatív írás III. – A tér fogalma az irodaloman. A nyelv mint az irodalmi mű felülete
A költői megszólalás tétje - Alanyiság és magánmitológia a kortárs költészetben. A költői hagyomány alakulása a kötött verstől a slam poetry-ig.
 
Minden nap más előadó, más művészvendég:
Péterfy Gergely, Novák Éva, Kálloy Molnár Péter, Hrutka Róbert,
valamint az Irodalmi Jelen, a Holdkatlan és a Parnasszus folyóirat
elismert szerzői és szerkesztői.
 
Helyszín: Balatonszemes, Platán Üdülőház, Petőfi S. u. 8. Csendes, ősfás környezetben, 5 percre a szemesi szabadstrandtól 2-3-4 ágyas, fürdőszobás, hűtővel, tévével felszerelt modern, felújított szobák várnak minket. A panzió saját éttermében napi 3 étkezés, ingyenes parkolás az udvarban, sportolási, tűzrakási és napozási lehetőség a zárt udvari részben. Az előadások és foglalkozások légkondicionált oktatóteremben zajlanak egész héten. A tábor részvételi díja 66 ezer Ft/fő. (Tartalmazza: szállás, napi 3 étkezés, idegenforgalmi adó, légkondicinált oktatóterem bérleti díja, programok-vendégek meghívása).
 
 
Regisztrálj mielőbb,mert a tábor jellege miatt csak korlátozott számban tudunk elfogadni jelentkezéseket!
Jelentkezz vagy tedd fel kérdéseid:Turczi István Facebook oldalán vagy a tippcult@t-online.hu szerkesztőségi emailcímen legkésőbb június 10-ig.
 
Irány a Parnasszus!