Ugrás a tartalomra

Bujtor Istvánról neveztek el színháztermet Budafok-Tétényben

Bujtor István színészről, rendezőről, színházigazgatóról nevezték el Budafok-Tétény művelődési központja, a Klauzál Ház színháztermét egy lakossági szavazást követően - közölte a XXII. kerületi polgármesteri hivatal sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.

    A közlemény szerint a budafok-tétényi lakosok a legtöbb voksot - az egykori színészóriás, Latinovits Zoltán és a neves zongoraművész, Cziffra György mellett - Bujtor Istvánra adták le. A sokak által Ötvös Csöpiként vagy Sándor Mátyásként ismert, 2009-ben elhunyt színész, Piedone magyar hangja gyerekkorában hosszú ideig élt a kerületben - tették hozzá.
    A színházterem névadó ünnepségén Szabolcs Attila, Budafok-Tétény polgármestere méltatta a színész-rendező életét és munkásságát, majd Bujtor Judit, a művész özvegye a leplezte le a kerület vezetőjével a színházterem névtábláját, amely felett a színész portréja látható.
    A Bujtor István Színházterem ad otthont sok más mellett a Klauzál Bérlet színházi előadásainak, gyerekelőadásoknak, valamint számos könnyű- és komolyzenei koncertnek is. A Budafoki Dohnányi Zenekar, a kerület komolyzenei életének állandó fellépője szintén e teremben adja hangversenyeit.  (MTI)