Ugrás a tartalomra

Tisztelt barátaim, tisztelt E-MIL-választmány!

Felemás érzéssel olvasom OJD nyílt levelét, nem mintha kifogásai legtöbbjével nem tudnék élni, egyetérteni, sőt.

Amennyiben emlékeim nem csalnak, részemről is volt néhány kezdeményezés szervezetünk vezetését, főleg vezetési stílusát és struktúráját megváltoztatandó, aztán annyi lett belőle.

Amikor az E-MIL-t elindítottuk, semmink nem volt, de legalább egy stratégiainak nevezhető elképzelés, amiben túltengett ugyan a málé, ez tagadhatatlan, de volt elképzelés. (Mai napig őrzöm azon flopy-lemezeket, melyekre az ötletgyűjteményeket tároltam.)

Kifogásolni nem merem a jelenlegi vezetés stratégiai tervét, merthogy nincs módomban látni–olvasni–hallani, amennyiben valakinek birtokába jutott, megkérném szépen, tegye közkinccsé.

Szerintem Orbán Jánosnak is ez a legfőbb kifogása, hiszen még egy közvéce üzemeltetője is kell bírjon ilyesmivel (ezer bocsánat a példámért!).

De hagyjuk magunkat meglepni, lehet hogy tévedünk (eddig legalább ketten).

Olvasatom felemássága azon gyanúmból, sőt félelmemből adódik, hogy ilyen, amúgy általam is helyesnek tartott módja az egyenes beszédnek Erdélyországban nem „menő”, itt még sok  Ezer Székely Lány könnye és vizelete kéne lazítsa a talajt.

Miként Zeppelin-bátyánk Hindenburg léghajójának a példáját sem vélem követendőnek: évtízedes barátságok, haveri viszonyok, struktúrák válnának szempillantás alatt füstté, ne részletezzem.

Ez után persze jöhet a szájbarágósdi: a személyes érdek mérvadóbb, vagy a közérdek?

Szervezetünkre való tekintettel – hiszen mi másról beszélünk – a válasz egyértelmű.

És arra való a Közgyűlés, hogy szembenézzünk egymással és mindenki, ötletei vagy vérmérséklete szerint, mondja el, ami a szívét nyomja.

De OJD kitálalásának, féltésének legfőbb háttéri részletét se felejtsük ki a képből, most hány emberről, hány alkotóról beszélünk? Száznegyven valahány, bocsánat, Anyám Tyúkjáról? Az utóbbi évek Közgyűlésein legfeljebb harmincan, ha voltunk, mondjam enyhe túlzással, tehát az Elnöknő és a Választmány is csak abból gazdálkodhat, ami „kézenfekvő”, hogy Rejtőt plagizáljam.

Ajánlanám, még mielőtt összemegy a tej, nézzük meg ennek a garasnak legalább négy oldalát, és olvassuk el a Választmány véleményét a felvetett kérdésekről, illetve állításokról.

 

Tisztelettel,

Márkus-Barbarossa János

 

 

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.