Ugrás a tartalomra

Művészetek Völgye 2011.

A Völgy végéhez közeledve ázott szalmával dagasztottuk a sarat, vérünket adtuk, és a Kaláka Versudvarban rájöhettünk: mégis lehet jól énekelni Pilinszkyt. 


Lövészárkok mentén szerveződik-e az irodalom? Hogyan kerül a Márai-program könyvlistájára a FISZ-elnök kötete, aki maga is döntéshozó az ügyben? Mikor húzza fel focista módra egy költő a pólóját? Videónkból mindez kiderül.


A Művészetek Völgye vásár is, ahol olyan termékeket találhatunk, mint a kézzel, természetes anyagokból készített egyedi noteszek, melyeket csökkent munkaképességű kézművesek állítanak elő. Utánajártunk, hogyan készül a bőrkötéses Twilight. – VÖLGYVIDEÓ 14.


Kapolcs leggyönyörűbb helyén lépett fel a Tér Társulat. Mozgásról, táncról, együttlétről kérdeztük a társulat vezetőjét, Szabó Kisannát, továbbá belenéztünk az előadásba is. – VÖLGYVIDEÓ 15.


Ezúttal a Művészetek Völgyének két ikonját és két kevésbé ismert, de hasonlóan tehetséges arcát mutatjuk be. Fotóriporttal!


 

Győrffy Ákos Havazás Amiens-ben című  kötete a Magvetőnél jelent meg. Civilben egy pesti hajléktalanszállón szociális munkás. A Völgyben az Írószövetség színpadán olvasott fel, mielőtt kettős életéről kérdeztük. – VÖLGYVIDEÓ 12.


Az utóbbi napokban teszteltük a Völgyet, mennyire nyitott, hova is engedik be Hargitai Ildikó pajzán meséit a Likból lött leány című kötetből. Kerestünk hozzá egy székely mesemondó lányt, aki kicsi sámlijával és népviseletében életre kelti a kívánós legényt.Fotóriporttal! 


Petőfi Sándor új életre kelt Ferenczi György és a Rackajam koncertjén. A Völgy eddigi egyik legjobb koncerten jártunk. – VÖLGYVIDEÓ 7.


A 2011-es Művészetek Völgyének első hétvégéje összművészetinek feltüntetett irodalmi programot és könnyűzenébe bújtatott költészetet kínált Dés Lászlóval, Esterházy Péterrel, Jász Attilval, Kányádi Sándorral, valamint Rutkai Borival és a Specko Jednoval. Egy-egy Kossuth-díjassal és éneklő kutyákkal. – Fotóriporttal!


A Művészetek Völgyének taliándörögdi állomásán, az Új Forrás lapszám- és az isten bőre című kötetének bemutatóján beszélgettünk Jász Attilával, aki egyszerre tatai és indián. – VÖLGYVIDEÓ 5.

 


A Völgy kapolcsi állomásán található Kaláka Versudvarban Lackfi Jánossal sétálgattunk, aki házigazdaként vezetette körbe az Irodalmi Jelen stábját, táncra perdült, és fontos háttérinformációkat is megosztott velünk. – VÖLGYVIDEÓ 4.

 


A Kaláka Versudvarban Kányádi Sándort kérdeztük az irodalom népszerűsítéséről, a megzenésített versekről és a magyar költészet mai állapotáról. – VÖLGYVIDEÓ 3.

 


A Művészetek Völgyének őshelyszínén, Csórom-pusztán beszélgettünk a HelloWOOD kiállítás főszervezőjével a gigantikus facsigáról, az itt található alkotásokról, és részt vettünk a rendezvény nem hivatalos megnyitóján. – VÖLGYVIDEÓ 2.

 


Idén három településre szűkült a 2011. július 22–31. között zajló Művészetek Völgye. Ennek okairól, a programokról, a helyszínekről és a szűnni nem akaró esőről első körképünket olvashatják.


Snétberger Ferenc világhírű gitárművész szóló- és triókoncertet is ad a 2011-es Művészetek Völgyében. Néhány falura a Völgytől, Felsőörsön idén indult el a Snétberger Zenei Tehetség Központ, ahol hátrányos sorsú roma gyerekekkel foglalkoznak jazz- és komolyzenészek. Videóriportunkat a helyszínen készítettük, kérdéseinkre Snétberger Ferenc válaszolt. - VÖLGYVIDEÓ 1.

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.