Ugrás a tartalomra

 

Anyák és apák

 

Anyák és apák

A Család és művészet sorozat májusi és júniusi Képmás-estje igazi anyák napi és apák napi program a témákat pedig most is a művészet inspirálja: egy színházi előadás és kortárs versek.

Az Elég jó anya vagyok? című májusi est az ANYAJEGY c. előadással kezdődik, amelyet Szabó T. Anna műveiből Markó-Valentyik Anna állított össze, aki a darab előadója is. Ezután Csáky-Pallavicini Zsófia családterapeutával beszélgetünk arról, mit jelent éretté válni az anyaságra? Fel lehet készülni a kihívásokra? Hogyan folytatódik az önismeret útja anyaként? Könnyebb vagy nehezebb megküzdeni a lét nagy kérdéseivel, ha gyermekünk van?

Júniusban Apa, figyelj! című Képmás-estünk gondolatait Varró Dani versei kísérik saját előadásában. Pszichológus szakértő vendégeinkkel Szőnyi Lídiával és Gyombolai Zsolttal az apaságról gondolkodunk együtt. Tényleg eltűntek az apák? Mi az, amit csak ők adhatnak a fiaiknak és csak tőlük kaphat a lányaik? Mit vesz el a férfitól az apaság és mit ad helyette? Apamintákról és valóságos apákról, nagyapákról – nemcsak férfiaknak.

A beszélgetéseket Szám Kati, a Képmás magazin főszerkesztője vezeti

Helyszín: Várkert Bazár, RENDEZVÉNYTEREM

Időpontok:

Elég jó anya vagyok? – 2017. május 26. péntek 19 óra
http://kepmas.hu/kepmas-est/eleg-jo-anya-vagyok-anyajegy-szinhaz

Apa, figyelj! – 2017. június 6. kedd 19 óra
http://kepmas.hu/kepmas-est/varro-danival-az-apasagrol

A rendezvény ingyenes, de előzetes, vagy helyszíni regisztrációhoz kötött.

A sorozat támogatója: Szerencsejáték Zrt., Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
Rendező: Képmás

Közreműködő: Média a Családért Alapítvány, Várkert Bazár