Ugrás a tartalomra

Mérő László: Az érzelmek logikája - webstreaming augusztus 31-én

Mérő László előadásának élő, online közvetítése augusztus 31-én érzelmek és értelem kapcsolatáról.

ArtKert címmel összművészeti fesztivált rendeznek Szentendrén

Nyitott műtermek, művészeti séták, festőműhely, művészeti workshopok, koncertek és filmvetítés is várja az érdeklődőket az ArtKert összművészeti fesztiválon augusztus utolsó hétvégéjén Szentendrén.

Kedves Zsámbék! Szívárnyék – Pilinszky János két hangon

Zenés Pilinszky-estet rendeznek Zsámbékon a Zichy-kastélyban augusztus 9-én Szabó Balázs (gitár, ének) és Vecsei H. Miklós főszereplésével.

Dióhéj Irodalmi Találkozó

A Magyar Írószövetség augusztus 15-én Diósjenőn rendez irodalmi találkozót, fellépnek mások mellett Szalóki Ági, Lázár Balázs és Tallián Mariann, Ferenczi György és a Rackajam.

Kiállítás nyílik a Pozsonyi Illusztrációs Biennále magyar munkáiból a Pesti Vigadóban

A 27. Pozsonyi Illusztrációs Biennále magyar munkáiból nyílik kiállítás augusztus 17-én a Pesti Vigadóban.

Megjelent Filip Tamás Nulladik nap című új kötete

Filip Tamás új, hatvanadik születésnapjára megjelent kötete az elmúlt bő két év verstermését gyűjti egybe, címéül a fesztiválokról ismert kifejezést kölcsönözve.

Képzőművészet és irodalom a falakon az OIK-ban

Szalóky Melinda és Nyulasi Zsolt írásai Kovács katáng Ferenc grafikáihoz az OIK kiálljtásán.

Több mint 500 felvételt készített az A38 Hajó stábja az elmúlt hónapokban

Több száz zenész és színész kapott lehetőséget a korlátozások ideje alatt előadóművészeti produkciók rögzítésére, amelyek az A38 Hajó termeiben, illetve a művészek otthonában és külső helyszíneken készültek.

Jön az Óbudai Kult.Éj

Idén augusztus 1-én egy kora délutántól késő éjszakáig tartó kulturális maratonnak lehet részese mindenki, aki Óbudára látogat.

Az MMA pályázata a koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére

Megjelent az MMA pályázati kiírása a koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére.

Szobrot kapott Csukás István Balatonszárszón

2020. július 25-én  avatták fel az idén elhunyt Csukás István Kossuth-díjas író mellszobrát a tiszteletére rendezett emléknapon Balatonszárszón. Csukás István második otthona a díszpolgárság és a róla elnevezett színház után szoborral tiszteleg a művész előtt. A szobor Megyeri János alkotása.

Kaposfest - Megjelent a fesztivál részletes programja

Megjelent a Kaposfest részletes programja, az augusztus 16. és 19. között zajló kulturális fesztivál fellépőinek névsora és a koncertek időrendje a www.kaposfest.com honlapon érhető el - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Tisza-parton rendeznek színházi fesztivált Szegeden

Főként gyermek- és ifjúsági darabokat láthat a közönség az I. Szegedi Vízi Színház előadásain, melyeket szeptemberben tartanak a Tisza-parton a csongrád-csanádi megyeszékhelyen - közölte Kancsár Orsolya, a szervező Szegedi Pinceszínház igazgatója pénteken a helyszínen.

Új kulturális közösségi tér nyílt a budai Várban

Irodalmi és történelmi estekkel, zenei produkciókkal, táncelőadással, rendhagyó tárlatvezetésekkel és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várja az érdeklődőket a T9, a budai Vár legújabb kulturális közösségi tere.

Jézus-szobrot fejeztek le az Egyesült Államokban

Lefejeztek egy Jézust ábrázoló szobrot az Egyesült Államokban egy Miamihoz közeli településen - jelentette be a miami érsekség pénteken.

Händel-operával kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok évada

Georg Friedrich Händel Agrippina című művével kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok évada, a barokk operát július 17-én mutatják bel.

Több budapesti helyszínen zajlik majd a Fesztiválakadémia

Több fővárosi helyszínen, többek között a Zeneakadémián, a Budapest Music Centerben és a Hagyományok Házában zajlik majd a Fesztivál Akadémia Budapest koncertsorozata augusztus 20. és 30. között.

Gorka Géza életművét bemutató kiállítással nyit újra a Kieselbach Galéria

A járványügyi korlátozások feloldása után Gorka Géza (1894-1971) Munkácsy- és Kossuth-díjas magyar keramikus életművét bemutató kiállítással nyit újra kedden a budapesti Kieselbach Galéria, amelynek gondozásában a keramikus művészetét összegző iparművészeti album is megjelenik.

A nyolcvanéves Tolnai Ottó előtt tiszteleg a berlini magyar kulturális intézet

A vajdasági magyar irodalom egyik legjelentősebb alakja, a 80. születésnapját vasárnap ünneplő Tolnai Ottó előtt tiszteleg a berlini magyar kulturális intézet, a Collegium Hungaricum Berlin (CHB).

Különleges zenei díjat kapott Svájcban Roby Lakatos hegedűművész

Különleges zenei díjat kapott Svájcban Roby Lakatos: a hegedűművész a Meiringeni Zenei Fesztivál nyitókoncertjén vehette át a Der Goldene Bogen (Arany Vonó) elnevezésű elismerést.

Július 17-én megnyílik a Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Július 17-én újra nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színpad egy nagyszabású gálakoncerttel. A Grand Opening – Köszönet Gála elnevezésű esten Rost Andrea és Piotr Beczała közkedvelt opera és operett slágerekkel örvendezteti meg a közönséget.

Kicsi Hullám – Kemény Gabriella klippremierje

Klippremierrel jelentkezett Kemény Gabriella költőnő és Chezan Andrei zenei producer. A Kicsi Hullám mellett a duó további dalokon dolgozik.

Autósmozi nyílt a Müpában

Különleges autósmozit nyitott a Müpa, július 1-től élőben közvetíti a házban zajló koncerteket.

Aposztróf Est - Párizs „küldi már csókjait nekem" - Várkert IrodalomPárizs „küldi már csókjait nekem" - magyar-francia zenés, irodalmi est Párizs ihletettségében. Július 9-én, egy hosszabb kihagyás után a Várkert Irodalom közönsége újra élőben élvezheti a népszerű irodalmi est programját a biztonsági előírások és szabályok betartásával.

A nemzeti összetartozás évada kezdődik az Esztergomi Várszínházban

Ma kezdődik az Esztergomi Várszínház 32. évada a Római karnevál című színpadi játékkal határon túli, valamint soproni és esztergomi teátrumok koprodukciójában.

Hét filmet vetítenek premier előtt a Cirko Film országos fesztiválján

Hét filmet láthat premier előtt a közönség a Cirko Film országos fesztiválján, amelyet Vissza a moziba! címmel július 17. és 19. között rendeznek a főváros hat mozija mellett 16 vidéki város filmszínházában.

Akik nélkül nincs irodalom

A Corvina Kiadó szöveggyűjteményébe olyan írásokat válogattak, amelyek érdekesek lehetnek egy mai tizenéves számára, és a a kötelezőkkel kiegészítve végigkövethetik az elmúlt száz év magyar irodalmát.

Virtuális Színház - Bolero

Nem hagyjuk a várost kultúra nélkül!
Hozzuk ki a legjobbat ebből az átmeneti időszakból, ezért életre keltettük a “Virtuális Színházat”, ahol korábbi előadásainkat élvezhetik. Minden kedden Virtuális Színház és pénteken, pedig Bartók Szonáta műsorunkat tekinthetik meg 19 órakor és nézhetik vissza később az online facebook, youtube és twitch csatornánkon.
Jó szórakozást kívánunk, kérjük osszák meg, hogy minél többen tudják élvezni a kulturális muníciót!

Hamarosan ismét látogatható a Magyar Napló Könyvesbolt

A könyvesboltok sorában a Magyar Naplóé is megnyit július elsejétől.

Átadták a kápolnából kialakított bábszínházat Kaposváron

Átadták a BábSzínTér épületét Kaposváron szombaton, a bábművészet helyi képviselői egy korábban kápolnaként és irgalmas rendi apácák lakóhelyéül szolgáló, 19. század végi ingatlan átalakításával, felújításával leltek állandó otthonra.

Megjelent Salman Rushdie legújabb regénye

Ismét kirobbanó formában alkot az Éjfél gyerekei és A sátáni versek világszerte ismert írója.

A Háló Közösségi és Kulturális Központ programajánlója

A Kolta Galéria Kása Béla: Körmük alatt a nóta (falusi muzsikusok) című fotókiállításával nyitja meg újra kapuit.

Július elején újra kinyit a Kiscelli Múzeum

Három időszaki tárlattal és a koronavírus-járványhoz kapcsolódó új kiállítási tárgyakkal várja a látogatókat július 3-tól a három hónap után újranyitó Kiscelli Múzeum.

L. Simon László lett a Tokaji Írótábor Egyesület elnöke

A Tokaji Írótábor Egyesület 2020. június 23-i tisztújító közgyűlésén megválasztották az új elnökségi tagokat.

Búcsú Fekete Györgytől

2020. június 23-án, kedden 11:00 órakor vesznek végső búcsút prof. em. Fekete Györgytől, a Magyar Művészeti Akadémia néhai első, majd tiszteletbeli elnökétől.

Szabadtéri felolvasás a W17 udvarán

A Wesselényi17 első nyári offline irodalmi eseményén Szlukovényi Katalin és Tompa Andrea olvasnak fel.