Ugrás a tartalomra

Az ezerarcú Mary Poppins

Az Ezerarcú Mary Poppins

Mary Poppins, a rejtélyes varázserővel bíró dada, aki esernyőjén a széllel érkezve színessé varázsolja a Banks család mindennapjait. Ha az olvasó-, vagy a nézőközönség Mary Poppinsra gondol, valószínű ezekkel a tulajdonságokkal ruházza fel és írja le őt. Mary Poppins azonban, a többi szereplővel együtt, sokkal fontosabb funkciókat tölt be. Nem egyszerűen a szórakoztatásért felelős természetfeletti lények, hiszen karakterükben megszemélyesítik a Nagy Anya archetípus különböző attribútumait (tündér keresztanya, mentor, a szerető és rettenetes anya stb.), illetve betekintést nyújtanak különféle vallások, mint a kereszténység vagy a buddhizmus világába. Pszichológiai, mitológiai, néprajzi, filozófiai és vallási szemszögekből elemezve pedig fény derülhet ezekre a jellemzőkre és funkciókra.

2017. március 1., szerda 18.00
Mary Poppins: “A megvalósult tündérmese”

2017. március 8., szerda 18.00
Utazás a Mély-én felé: az álmok szerepe Mary Poppins történeteiben

2017. március 22., szerda 18.00
Nagy Anyák a Banks családban: a Szerető és Rettenetes Anya

2017. március 29., szerda 18.00
Mary Poppins és a Cseresznyefa utca

Az előadóról és a kurzusról részletesen:
http://pestibolcseszakademia.blog.hu/2017/02/18/az_ezerarcu_mary_poppins_marosi_renata_kurzusa
_____________________________________________

Az előadás-sorozat a Pesti Bölcsész Akadémia keretein belül kerül megrendezésre. A Pesti Bölcsész Akadémia az ELTE BTK PhD-hallgatók által működtetett nyitott egyeteme, amelynek célja, hogy megmutassa a széles közönségnek, miben rejlik a fiatal kutatók számára a bölcsészettudomány szépsége és öröme.
A tavaszi félév programja: http://pestibolcseszakademia.blog.hu/2017/02/17/a_pesti_bolcsesz_akademia_2016_2017_tavaszi_felevenek_programja

Honlap: http://pestibolcseszakademia.blog.hu/
Facebook: www.facebook.com/BolcseszAkademia
E-mail: akademia.btk@gmail.com

REGISZTRÁCIÓ, ELŐZETES BEJELENTKEZÉS ÉS BELÉPŐJEGY NINCS!
A Pesti Bölcsész Akadémia minden előadása – a nyitott egyetem szellemében – ingyenes, illetve becsületkasszával működik.