Ugrás a tartalomra

Bács Ferenc-emlékkiállítás

Bács Ferenc (1936-2019)

Nyolcvanhárom éves korában, 2019. április 16-án, elhunyt az egyik legnépszerűbb színművészünk, Bács Ferenc. Halálának első évfordulóján kamarakiállítással idézzük meg szokatlan pályafutását. Tizenhét, Marosvásárhelyen töltött esztendő után érett színészként települt át Magyarországra és vált az ország egyik kedvencévé. A színpadon ő volt Csehov Ivanovja, a Fáklyaláng Görgeyje, a My Fair Lady Higgins professzora. Kellemes modora, megjelenése, kulturált viselkedése, szép orgánuma film- és szinkronszerepeiben is érvényesült, neve a fiatal generáció tagjai előtt sem cseng ismeretlenül. A tárlat sokoldalú művészetének állít emléket.

Örömmel tájékoztatjuk a kedves Érdeklődőket, hogy június 24-től a szokásos nyitvatartási rend szerint fogadjuk a látogatókat a Bajor Gizi Színészmúzeumban. Megnyílnak új időszaki tárlataink, így a Bács Ferenc emlékkiállítás is.
Tárlatvezetést csak kis létszámú csoportok számára tartunk, előzetes bejelentkezés szükséges a 06-1-225-3161 telefonszámon vagy a bgm@oszmi.hu emailcímen.
Kérjük, viseljenek maszkot és ügyeljenek a távolságtartási szabályok betartására!

A Bajor Gizi Színészmúzeum és Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet szervezésében.
A kiállítás megtekinthető 2021. január 17-étől.