Ugrás a tartalomra

A Cédrus Művészeti Alapítvány irodalmi pályázatot hirdet

A Cédrus Művészeti Alapítvány (Budapest) nyílt pályázatot hirdet és közlési lehetőséget biztosít elsősorban szépirodalmi alkotások (versek, elbeszélések, drámák, mesék, esszék, tanulmányok, kritikák, interjúk, naplók, vallomások, dokumentum-összeállítások stb.) létrehozására, idegen nyelvből fordítására vagy hozzájuk kapcsolódó kutatómunkára.

Beküldeni szöveggel párosított grafikai és fotómunkákat is lehet. Könyvtervet (verskötet-, regénykéziratot stb.) tartalmazó pályamunkát  nem fogadunk.
Fontos újdonság a korábbi kiírásokhoz képest: pályamunkáit csak azoknak a szerzőknek fogadjuk, akik (hivatalos kiadónál megjelent) kötettel még nem rendelkeznek!

Az internetes folyóirat arculatához illő, megfelelő esztétikai értéket képviselő, nyomtatásban és online folyóiratokban még nem közölt eredeti alkotásokat várunk. Bemutatkozó levelet és a pályamunkák esetleges megelőző elektronikus elérhetőségéről (pl. saját honlap, Facebook-publikáció) tájékoztatást kérünk. (Természetesen előnyben részesülnek a még sehol nem közölt, nem olvasható művek.) Kérjük, a pályázatban szerepeljen telefonszám, postai és e-mail cím.
A pályázathoz jelentkezési lap nem tartozik, nevezési díj nincsen. Megkötés nélkül bárki jelentkezhet, aki magyar nyelven alkot, magyarországiak és határon túliak egyaránt. Egy pályázó több munkát is küldhet, akár több műfajban is, terjedelmi korlát nincs, viszont egy pályázótól évente csak két alkalommal fogadunk el jelentkezést.
A beérkező pályamunkákat a folyóirat rovatvezetői bírálják el. Az elfogadott művek közzétételét az Alapítvány műhelyünk online-felületén, a ⇒http://www.naputonline.hu–n vállalja.
A beadás és elbírálás, a művek megjelentetése (ez maga már elismerés) folyamatos. Július 1-től augusztus 31-ig a pályamunkák fogadása szünetel, november 15-ével pedig a pályázat lezárul, és még ez évben a szerkesztőség kihirdeti a kiemelt és nívódíjas alkotókat.
A KÖZLÉSRE KIVÁLASZTOTT ALKOTÁSOK MEGJELENÉSI HELYE TEHÁT: NAPUTONLINE.HU.
Kérjük, a pályamunkákat elektronikus úton (online.naput@gmail.com) juttassák el hozzánk. Postán küldött kéziratok (cím: Budapest, 1136 Pannónia u. 6.) beérkezéséért  a szerkesztőség nem vállalhat felelősséget. Kéziratokat csak megbeszélt esetekben őrzünk meg.

A pályázat benyújtásakor az e-mail tárgyaként tüntessék fel: Cédrus-pályázat. A pályamunkákat a levélhez word-dokumentumként (doc, docx fájlkiterjesztés) kérjük csatolni. A küldött fájl nevében szerepeljen a szerző neve (ha a polgári és az írói név különbözik, akkor az utóbbi) és a mű (ciklus, kötet stb.) címe. Például így: Háry János Hihetetlen kalandjaim.docx
A teljes mezőny elbírálása után a kiemelt szerzők névsorát betűrendben, műfajonként honlapunkon tesszük közzé.
2025 első negyedévében az Alapítvány és a szerkesztőség  oklevéllel s könyvcsomaggal köszönti őket, díjazottjait.
 

Köszönjük mindenkinek, aki megtisztel minket a pályamunkájával!