Ugrás a tartalomra

Csaknem 1200 alkotás érkezett az Európai Mobilitási Hét kreatív pályázatára

Csaknem 1200 alkotás érkezett az Európai Mobilitási Hét Miénk a kötött pálya című, gyermekeknek meghirdetett kreatív pályázatára; az eredményhirdetést kedden tartották – olvasható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

    Mint írják, a pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hirdette meg.
    Az Európai Mobilitási Hét idei kreatív pályázata a kötött pályás közlekedés bemutatását tűzte ki célul. A rajz- és fotópályázatra csaknem 1200 pályamunka érkezett, jelentős részben a határon túlról, főként Vajdaságból. A legsikeresebb műveket korcsoportonként kerékpárokkal, rollerekkel és egyéb csoportos nyereményekkel díjazták.
    "Célunk, hogy az egészség megőrzése érdekében minél szélesebb körben használjuk a tömegközlekedési járműveket, biciklizzünk vagy sétáljunk" – idézi a közlemény Boros Anitát, az NFM vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkárát.
    Mint írják, V. Németh Zsolt, az FM államtitkára beszédében kiemelte: környezetügyért felelős államtitkárként számtalanszor tapasztalta, hogy a környezetvédelem, a környezettudatosság területén felelősen kell dönteni, és sosem szabad szem elől téveszteni az elveinket és céljainkat, mert mindennek, amit teszünk, hosszú távú következménye van.
    Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap egyre több emberhez juttatja el a környezetbarát közlekedés üzenetét. A nemzetközi eseménysorozat az önkormányzatokat fenntartható közlekedési intézkedések bevezetésére, a lakosságot pedig az autózás helyett a közösségi közlekedési eszközök használatára, kerékpározásra, gyaloglásra ösztönözi. A szemléletformáló kampányhoz idén minden korábbinál több, 213 hazai önkormányzat csatlakozott. A közreműködő települések számát összevetve ezzel az 51 résztvevő országból Magyarország a harmadik legjobb eredménnyel büszkélkedhet. (MTI)