Ugrás a tartalomra

Danyi Zoltán könyvbemutatói Erdélyben

Danyi Zoltán A rózsákról címmel megjelent kötetét mutatják be a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban április 25-én, hétfőn 17 órától, a sepsiszentgyörgyi Tein Teahouse-ban április 26-án, kedden 18 órától és a székelyudvarhelyi Retro Gold Étteremben április 27-én, szerdán 19 órától. 

DANYI ZOLTÁN 1972-ben született Zentán. Bölcsészettudományi tanulmányait Szegeden és Újvidéken végezte. 2008-ban doktori fokozatot (PhD) szerzett Hamvas Béla regényeiről írt értekezésével. Ezt követően a szerző kéziratainak sajtó alá rendezésével foglalkozott. 2011 óta rózsatermesztőként dolgozik.
Első regénye, A dögeltakarító a háború témáját dolgozza fel, ennek megírásáért Mészöly Miklós-díjjal jutalmazták.
A rózsákról című új regényéről Károlyi Csaba, az Élet és Irodalom kritikusa a következőket írja: „Danyi Zoltán komoly művet tett le az asztalra. Miként hőse, úgy ő is magának szabta meg a szabályokat. A fő szabály az, hogy a súlyos dolgokról csak a rózsák közt szabad gondolkozni, mert ott biztonságban van az ember, főleg, ha szaggatott, töredezett az élete. Ez a regény a szabadságot keresi. És a szabadság minden kényszeresség, kielégületlen szerelem, szenvedés és mániás bizonytalanság közepette létezik. Bizonyság a létezésére éppen az, hogy nem találjuk.”
A szerző beszélgetőtársa Murányi Sándor Olivér író. A rendezvény támogatói a Szépírók Társasága, a Retro Gold Étterem, a Tein Teahouse, a Bod Péter Megyei Könyvtár, a Kájoni János Megyei Könyvtár és Hargita Megye Tanácsa.

A kötet a helyszínen kedvezményesen megvásárolható, és a szerző dedikálja. Mindenkit szeretettel várnak.