Ugrás a tartalomra

 

A doboz, vagy az idegen témájáról készülnek kisfilmek az idei Filmtett táborban

A doboz, vagy az idegen tematikával készülnek kisfilmek a 15. alkalommal megszervezendő idei Filmtett táborban. A workshopon való részvételre május elsejéig lehet pályázni – tudatták az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményükben a szervezők. 

    A székelyföldi Árkoson július 25. és augusztus 5. között tartandó táborban fiatalok tanulhatnak filmkészítést és kritikaírást elismert szakemberektől úgy, hogy közben kisjátékfilmeket és animációs filmeket készítenek. A forgatókönyvírói pályázatra beküldött munkákat már elbírálta a zsűri. A kilenc legjobb pályázó április 21. és 24. között intenzív forgatókönyv-fejlesztő hétvégén vesz részt Torockón. A kilenc forgatókönyv közül négy fog megvalósulni a nyári alkotótáborban. 
    Az idei táborban az animációsrendező- és animátorcsoportot Vácz Péter vezeti, a rendezőasszisztens-csoport vezetését Durst György és Boros Melinda, az operatőr- és segédoperatőr-csoport vezetését Pálos György, a vágócsoport vezetését Lemhényi Réka, a hangmérnökcsoport vezetését Várhegyi Rudolf és Lukács Péter Benjámin, a gyártásvezető-producer csoportot vezetését Durst György és Boros Melinda vállalta, a színészcsoportot Anger Zsolt, a kritikuscsoportot pedig Pápai Zsolt és Jakab-Benke Nándor készíti fel.
    A workshoppal kapcsolatos információkat a szervezők a www.filmtettworkshop.ro oldalon tették közzé. (MTI)