Ugrás a tartalomra

Elkezdődött a Düsseldorfi Magyar Napok rendezvénysorozata

Elkezdődött csütörtökön a Düsseldorfi Magyar Napok 2016 című rendezvénysorozat.

    A németországi nagyvárosban ismét a kulturális és gasztronómiai értékeken keresztül mutatkozik be Magyarország, a Terror Háza Múzeum pedig a 60. évforduló alkalmából bemutatja az 1956-os forradalom és szabadságharc történetét.
    A legnépesebb német tartomány, Észak-Rajna-Vesztfália fővárosában másodszor megrendezett magyar napokat Friedrich G. Conzen polgármester, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa nyitotta meg. A vasárnapig tartó rendezvénysorozat nyitányán tartották meg a tavaly újranyitott, új magyar főkonzulátus felszentelési ünnepségét is.
    Az ismeretterjesztéssel is egybekötött fesztivál első napjának vendégei között volt Szakáli István Loránd, a Földművelésügyi Minisztérium agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkára, aki a hungarikumokról tartott előadást – tájékoztatta az MTI-t a düsseldorfi főkonzulátus.
    A magyar napok fő helyszíne a düsseldorfi belváros egyik központi tere, a Schadowplatz, ahol minden nap változatos programokkal, a többi között interaktív népzenei és néptáncműsorral várják az érdeklődőket a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárságának Kőrösi Csoma Sándor-programja ösztöndíjasainak közreműködésével. 
    A téren berendezett magyar vásárt és a színpadi műsorokat a Terror Háza Múzeum kiállítása egészíti ki, és egy másik tárlat is, amely a Zwack család és 1956 kapcsolatának történetét mutatja be. (MTI)