Ugrás a tartalomra

Előadóművészek segítésére indít online aukciót a Nemdebár

A Nemdebár átalakul: együtt segítjük egymást

Rendhagyó karácsonyi művészeti aukcióval igyekszik segíteni a Nemdebár a járványhelyzeti korlátozások miatt bajba került előadóművészeknek. A karácsonyi ajándékvásárlási lehetőséggel összekötött helyszíni és online tárlat kiemelkedő művészek és a Bár számára is könnyebbé teheti a korlátozások időszakának átvészelését.

A Nemdebár eddig is másképp gondolkozott, cselekedett és működött, és ez a járványhelyzetben is így van. Mi voltunk az első felkapott szórakozóhely, amely felelős magatartást tanúsítva azonnal bezárt, és tesztelési lehetőséget biztosított a kollégáknak, amint arról értesültünk, hogy munkatársaink között is megjelenhetett a koronavírus.

Most megint saját úton járunk. A vendégeink jelentős része a művészet világában éli mindennapjait, így a mostani korlátozások nem csak minket, mint bárt sújtanak, hanem őket is. Ebből a helyzetből próbálunk közösen, a saját hajunkat fogva kikecmeregni. Az említett művészek - a teljesség igénye nélkül: Kis Varsó, Mátrai Erik, Sugár János, Bolla Szilvia, Kiss Adrián, Murányi Mózes, Petrányi Luca, Kis Judit, Prieger Zsolt - felajánlottak műtárgyakat eladásra, amelynek mi alkalmi galériaként időszakosan teret biztosítunk. A műveket online aukció keretében értékesítjük, de az alkotások a COVID-szabályok betartása mellett személyesen is megtekinthetőek a Nemdebárban. 

A művekre december 17-ig lehet licitálni, a részletekért kövessétek a Nemdebár Facebook oldalát. Ez egy kreatív modell a túléléshez, ami az együttműködésen és a szolidaritáson alapul: az értékesítésből befolyó összeg a művészeket illeti, akik a bevétel egy részével támogatják a Nemdebár működését. 

Az adventi időszakban szeretettel várjuk az előadóművészek által felajánlott műtárgyak iránt érdeklődőket, akik a karácsonyi ajándékok között el tudnának képzelni egy-egy képzőművészeti alkotást. Találkozzunk és segítsünk együtt személyesen, vagy a Bár Facebook-felületén.