Ugrás a tartalomra

#Énésakönyvem / Weöres Sándor: A teljesség felé

A Várkert Irodalom következő programja:

#Énésakönyvem / Weöres Sándor: A teljesség felé

Április 20-án folytatódik az #Énésakönyvem sorozat, áprilisi szerzőnk Weöres Sándor, a XX. századi magyar irodalom egyik legjelentősebb alkotója. A közös könyvünk, amit örülünk, ha velünk olvastok – A teljesség felé - egy különleges, kulcsfontosságú mű, amit talán ma mindennél aktuálisabb elolvasni.
„Hamvas Bélának, mesteremnek köszönöm, hogy megírhattam ezt a könyvet: ő teremtett bennem harmóniát. E könyv arra szolgál, hogy a lélek harmóniáját megismerhesd, és ha rád tartozik, te is birtokba vehesd. Az itt következők nem újak, nem is régiek: megfogalmazásuk egy kor jegyeit viseli, de lényegük nem keletkezett és nem múló. Aki a forrásvidéken jár, mindig ugyanez virágokból szedi csokrát.” - írja Weöres Sándor a bevezetőben.

2021. márciusa óta folytatódik az #Énésakönyvem a Várkert Irodalom sorozatban, amely során Ugron Zsolna és Juhász Anna egy-egy számukra fontos könyvet és szerzőt központba téve, havi "témát" hoznak. A hónap során ezt a könyvet együtt olvashatjuk és készülhetünk rá (kapcsolódó posztokkal), majd a hónap végén egy élő bejelentkezés során beszélhetjük meg az olvasottakat - ehhez pedig bárki csatlakozhat.

Milyen fontos állomásai vannak Weöres életművének? Mikor találkozott a keleti filozófiával? Kik voltak jelentős barátai és mi a titka ennek a sokszínű életműnek, aki gyermekkorunktól velünk van? Ismerjük felesége, a kiváló költő, Károlyi Amy verseit?

Élő bejelentkezés: Április 20. kedd 19.00

https://www.facebook.com/events/442807410146427/?source=6&ref_notif_typ…