Ugrás a tartalomra

Fantasy-paródia Rónai-Balázs Zoltán írótól

A Sain Szalonban ezúttal Rónai-Balázs Zoltán író, költő új fantasy-paródia kötetéről, a Lócipőről beszélgetünk.

A Lócipő olyan komolytalan, de kedvelt regények modorában íródott, mint a Galaxis Útikalauz Stopposoknak, vagy A Káosz Éje. Előbbit meg is filmesítették és több mondata szállóige, utóbbi pedig egy magyar fantasy, a bugyuta és büdös félork Szkander Graun és a gizda drogos Leonsio Silvero bénázásai vannak benne. Szóval akik szeretik bármelyiket a kettő könyv közül, jót fognak kacagni a Lócipőn is.

Főszereplői Lócipő, a sunyi, de hatalmát vesztett (és visszaszerezni akaró) varázsló és Dug Tintagél, a mafla és naiv, de erős lovag. Igen, ciki név egy lovagnak, hát még egy varázslónak, alighanem ők maguk is szégyellik. :-( Egy olyan világban játszódik a regény, amiben hemzsegnek a vérmanócok, a szürkök, a senkik (ez egy konkrét nép, szóval vegyük komolyan a senkiket), a bronzbuzogányos, mérges mackók és az egyetemista sárkány bölcsészek. A csaták intenzitását viszkető- és tejapasztó varázslatok, harci seprűk és csatakombájnok biztosítják. 

A szerzőt Sain Gábor kérdezgeti a könyv születéséről, a szereplők kialakításáról, meg egyéb izékről. Nem lesz komolyság, de ezt naivitás is lenn elvárni. Közben lesz szünet is, jó? A kapukódot pedig tényleg, de tényleg írják fel maguknak, hogy könnyebben jussanak be, oksi? :-)

A kötet a Coldwell Art Bt. kiadásában jelent meg, a borító Tóth-Kovács József festőművész alkotásának felhasználásával készült. A szerzőtől a helyszínen is megvásárolható, vagy a Libri könyvesboltokban 2490 Ft-ért, valamint online is rendelhető.

https://bookline.hu/product/home.action?_v=_&type=22&id=305075