Ugrás a tartalomra

Fehérvári Irodalmi Napok – Közösségi irodalmi fesztivál Székesfehérváron

FIN – FEHÉRVÁRI IRODALMI NAPOK

Közösségi irodalmi fesztivál Székesfehérváron

2019. szeptember 26-29.

Bemutatkozás
A FIN – Fehérvári Irodalmi Napok közösségi irodalmi fesztivál, amelyet 2016 után negyedszer rendezünk meg Székesfehérváron. A városban az elmúlt évtizedben több helyszínen zajlottak sikeres irodalmi sorozatok, és zajlanak ma is, a FIN célja, hogy ezeket összefogja, és egy négynapos fesztivál keretében tárja az irodalom iránt érdeklődők elé. Az eseménysorozat alkalmat nyújt arra, hogy a város különböző kulturális színterei is bemutatkozzanak, és kapcsolatot teremtsenek a kortárs képzőművészet, a huszadik századi képzőművészet, a gasztronómiai hagyományok, a mai szubkulturális terek, a hagyományos kulturális intézmények és a kortárs irodalom között.

Program
A 2019-es FIN – Fehérvári Irodalmi Napok mások mellett vendégünk lesz Spiró György Kossuth-díjas író, bemutatkozik Baksa-Soós Attila és Szűcs Krisztián új zenés projektje, a Rühös Foxi, fellép Beck Zoli önálló szerzői estjével, vendégünk lesz Tóth Krisztina író, bemutatkozik DJ Elf zenés-irodalmi szettje, gramofonzene mellett kóstolhatjuk meg Józsa Márta menüjét, a slam poetry est fellépői Bárány Bence és Mészáros Péter lesz, a FIN újra színházi esttel zárul, a nézők a szegedi Homo Ludens Project előadását láthatják, és egy limitált példányszámú füzetben kiadjuk a Garami Richárd képzőművész biciklitárolóihoz, a két évvel ezelőtti FIN-re készült szövegeket.

Partnerek
A fesztivál első számú partnerei a nézők, a helyi és országos irodalomkedvelő közösség tagjai. A FIN a Szépírók Társasága, helyi közművelődési intézetek (A Szabadművelődés Háza, Fejér Megyei Levéltár), vendéglátóhelyek (Petz Söröző, Paraba), könyvesboltok (Study Könyvesbolt), helyi szervezetek (Fehérvári Heti Betevő, Garami Richárd Alapítvány) és a közönség összefogásából jön létre. A FIN – Fehérvári Irodalmi Napok arculatának megtervezésével Varga Gábor Farkas, a nyomdai munkákkal pedig az ALTO Nyomda támogatja a fesztivál megvalósulását.

Szervezet
A Fehérvári Irodalmi Napok 2018-tól a Garami Richárd Alapítvány szervezésében valósul meg. A két évvel ezelőtt elhunyt képzőművész barátunk állandó, aktív és formáló szereplője volt a székesfehérvári kulturális életnek, számos városi esemény, képzőművészeti akció és kulturális program kapcsolódik össze a nevével. Az emlékét és hagyatékát őrző alapítvány a közösségi irodalmi fesztivál szervezésével és lebonyolításával ezt a hagyományt folytatja, hogy Garami Richárd neve a képzőművészet mellett a kulturális programok világában is fennmaradjon.

Támogatás
Elindult a FIN - Fehérvári Irodalmi Napok adománygyűjtő kampánya. Kérjük, terjesszétek ti is a hírt, és lehetőségeitekhez mérten támogassátok a FIN megvalósulását, hogy továbbra is független, minőségi és valóban közösségi fesztivál maradhasson.Adománygyűjtő oldal: https://adjukossze.hu/kampany/fin-fehervari-irodalmi-napok-2019-megrend…

Sör
A FIN hivatalos partnere idén az új székesfehérvári sörfőzde, a 972, a termékeik megtalálhatóak lesznek a fesztivál helyszínein.

Találkozzunk idén is Székesfehérváron!

Információ:
https://www.facebook.com/fehervariirodalminapok/