Ugrás a tartalomra

A Fehérvári Irodalmi Napokat Kemény Zsófi nyitja meg

FIN - FEHÉRVÁRI IRODALMI NAPOK 2022
2022. szeptember 22., csütörtök, 18:00
Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltára, Székesfehérvár, Szent István tér 2-3.
MEGNYITÓ: Kemény Zsófi

A FIN, a Fehérvári Irodalmi Napok közösségi irodalmi fesztivál, amelyet 2016 után hetedszer rendezünk meg Székesfehérváron. A városban az elmúlt évtizedben több helyszínen zajlottak sikeres irodalmi sorozatok, és zajlanak ma is, a FIN célja, hogy ezeket összefogja, és egy több napos fesztivál keretében tárja az irodalom iránt érdeklődők elé. Az eseménysorozat alkalmat nyújt arra, hogy a város különböző kulturális színterei is bemutatkozzanak, és kapcsolatot teremtsenek a kortárs képzőművészet, a huszadik századi képzőművészet, a gasztronómiai hagyományok, a mai szubkulturális terek, a hagyományos kulturális intézmények és a kortárs irodalom között.

TÁMOGATÁS
Elindult a FIN - Fehérvári Irodalmi Napok adománygyűjtő kampánya. Kérjük, terjesszétek ti is a hírt, és lehetőségeitekhez mérten támogassátok a FIN megvalósulását, hogy továbbra is független, minőségi és valóban közösségi fesztivál maradhasson.
Adománygyűjtő oldal: https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/2673
Adjukössze - FIN - Fehérvári Irodalmi Napok 2022 megrendezése

PARTNEREK
A fesztivál első számú partnerei a nézők, a helyi és országos irodalomkedvelő közösség tagjai. A FIN a Szépírók Társasága, városi közművelődési intézetek (Fejér Megyei Levéltár, Szent István Király Múzeum), vendéglátóhelyek (Petz Söröző), helyi és környékbeli vállalkozások (Study Könyvesbolt, 972 sörfőzde, ALTO Nyomda, LogSol Kft.), helyi szervezetek (Fehérvári Heti Betevő, Garami Richárd Alapítvány) és a közönség összefogásából jön létre. Egyéni támogatóink az Adjukössze.hu adománygyűjtő portálon keresztül, illetve támogatói jegyek megvásárlásával segítik a fesztivált. A FIN – Fehérvári Irodalmi Napok arculatának megtervezésével Varga Gábor Farkas, a nyomdai munkákkal pedig az ALTO Nyomda támogatja a fesztivál megvalósulását.

Információ, programszervezés:

https://www.facebook.com/events/292103994795994/