Ugrás a tartalomra

Felhívás segítségnyújtásra

Összefogásban a Panoráma Világklub civil kulturális egyesülettel, valamint az Ipoly Menti Népfőiskolai Társasággal, a Magyar Írószövetség segélyezési programot indít a kárpátaljai magyarok számára, annak reményében, hogy kezdeményezésünk segítséget nyújthat határon túli honfitársainknak e nehéz időkben. A háború hatására elindult és a határunkat átlépő menekültek megsegítése szervezetten folyik. Ugyanakkor több tízezer menekült nem lépi át a határt, ott maradnak Kárpátalján, és róluk az ottani magyarságnak kell gondoskodni, mely hatalmas terhet ró rájuk. Ezúton kérjük Önöket, hogy amennyiben lehetőségük van pénzbeli vagy természetbeni adomány nyújtására, segítsenek, hogy segíthessünk.

Abban az esetben, ha pénzbeli támogatást nyújtana, azt az alábbi névre és bankszámlaszámra, átutalással teheti meg, megjegyzésben feltüntetve: „Kárpátaljaiaknak”:

Lovas Ilona, 11773195-04746326 (OTP Bank).

Ha szívesen adna természetbeni adományt, akkor arra kérjük, hogy azt a Magyar Írószövetség székházába legyen szíves eljuttatni (1062 Budapest, Bajza utca 18., II. emelet, titkárság) az első adománygyűjtési akció keretében a következő időszakban: 2022. március 16. szerda – 2022. március 24. csütörtök. Adományát a megjelölt időszakon belül hétfői, keddi, szerdai és csütörtöki napokon tudjuk átvenni. 

Ha 10.00 és 15.30 között érkezik, az Írószövetség munkatársai mindenképp tudják fogadni adományát, ha a reggeli vagy az esti órákban érkezne, kérjük, előtte egyeztessen kollégánkkal a +36-1-322-8840-es telefonszámon. 

Az adományokat eljuttatjuk az Ipoly Menti Népfőiskolai Társaság székhelyére, ahonnan szervezetten folyik azok eljuttatása a rászorulóknak.

Kérjük, vegye tekintetbe, hogy a következő adományokra van szükség, ezeket tudjuk befogadni és továbbítani:

– tartós élelmiszerek: liszt, élesztőpor, konzerv, cukor, olaj, rizs, száraztészta, csokoládé;

– vitaminok, gyógyszerek: recept nélkül kapható fájdalom- és lázcsillapító, görcsoldó, széntabletta;

– tisztasági szerek: elsősorban nedves törlőkendők, papír zsebkendő, csecsemők számára pelenka.

 

Önzetlen segítségét előre is köszönjük!