Ugrás a tartalomra

Fiataloknak vezényel Fischer Ádám a Müpában

Elsősorban fiatalokat és családokat vár a Müpa újévi matinékoncertjére, amelyen Fischer Ádám vezényletével és ismertetőjével szólalnak meg A teremtés című oratórium legismertebb részletei a Düsseldorfi Szimfonikus Zenekar, a Magyar Rádió Énekkara és neves magyar szólisták előadásában.

    A Müpa újévi koncertjéhez kapcsolódóan évről évre megrendezett, interaktív elemeket sem nélkülöző matinékoncerten az esti hangversenyen elhangzó mű leglátványosabb részletei szólalnak meg. A koncerten közreműködik Rácz Rita szoprán, Megyesi Zoltán tenor, Cser Krisztián basszus, a Düsseldorfi Szimfonikus Zenekar és a Magyar Rádió Énekkara (karigazgató Pad Zoltán) - közölte az intézmény az MTI-vel. 
    Joseph Haydn oratóriuma, A teremtés a földi lét nagyszerűségét, beláthatatlan gazdagságát hirdeti, egy-egy részlete képeskönyvszerűen, élénk színekkel, sok-sok kedvességgel és bájjal, no meg humorral tárja a hallgató elé e csoda részleteit. 
    Fischer Ádám 2018 decemberében vette át a Prima Primissima díjat zeneművészet kategóriában. A karmester az elismeréssel járó pénzjutalmat a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának ajánlotta fel annak érdekében, hogy az együttes koncertmestere, Oláh Vilmos a következő Budapesti Wagner-napokon Stradivari-hangszeren játszhasson. (MTI)