Ugrás a tartalomra

Gálaműsorral ünnepli újranyitásának 50. évfordulóját a Fővárosi Nagycirkusz

Nagyszabású gálaműsorral és új, magyar artistákat bemutató tavaszi produkcióval ünnepli újranyitásának 50. évfordulóját a Fővárosi Nagycirkusz.

    A 131 éves múltra visszatekintő Fővárosi Nagycirkusz épületének 50. évfordulóját az intézmény különleges programokkal ünnepli - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
    Mint írják, január 14-én este a cirkusz Facebook oldalán a közönség élőben követheti az 1971-es megnyitó tiszteletére létrehozott nagyszabású gálaműsort. Az új, februártól látható Dinasztiák című műsor a magyar artistaművészet kiválóságainak produkcióit vonultatja fel.
    A nagy múltra visszatekintő Fővárosi Nagycirkusz korábbi épületének lebontása után, 1971. január 14-én nyitotta meg újra kapuit a közönség előtt. Az akkori, impozáns megnyitó évfordulójának tiszteletére a cirkusz most ismét magyar artistákat bemutató, látványos gálaműsort rendez.
    A klasszikus cirkuszi, varieté elemeket is felvonultató, nagy elődöket megidéző gála a Hortobágyi Károly-díjjal kitüntetett, többszörös cirkuszfesztivál-díjas erőemelő duó, a Silver Power – Füzy Anita és Kranitz Krisztián – rendezésében és Valc Szabolcs mesterkoreográfus munkája nyomán valósul meg.
    Az eseményt a cirkusz Facebook oldalán az érdeklődők élőben követhetik 2021. január 14-én 19 órától.
    A gálát megelőzően mutatják be a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ megbízásából készített, Cirkuszi Csodaemberek – életútinterjúk cirkuszművészekkel című sorozat 6. kötetét is, amely betekintést nyújt az artistaművészek zárt és izgalmas világába, fellebbenti a fátylat a kulisszatitkokról, fájdalmakról és sikerekről.
    A különleges évforduló jegyében rendezik meg a Fővárosi Nagycirkusz új, tavaszi műsorát is: a Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg.
    A február 13. és április 18. között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen több mint 70 magyar artista lép a porondra.
    A műsorban fellép többek között a Porond Ifjú Csillaga-díjas, Guinness-rekorder Richter Kevin és csoportja új deszkaszámával, a Weiss Jr. csoport fliegende produkciójával, a Donnert, Richter és Ádám cirkuszi dinasztiák tagjai pedig közösen adnak elő egy lovasakrobata számot.
    A műsorban szinte az összes cirkuszművészeti zsáner látható lesz, a levegő-, zsonglőr-, akrobata-, gyorsöltöző-, görkorcsolya-, handstand és illúzió számok mellett pedig az állat és ember közötti feltétlen bizalmat és szeretetet papagáj- és kutya számok mutatják be – áll a közleményben.
    Mint írják, a műsorban a nevetésről tapasztalt bohócok gondoskodnak. Az új műsor rendezői, a Silver Power tagjai, antik héroszokat idéző emelőszámukkal kápráztatják majd el a közönséget. (MTI)