Ugrás a tartalomra

Három új vidéki helyszínen helyez el botlatóköveket a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület a helyi önkormányzatokkal együttműködésben

A holokauszt áldozatainak utolsó szabadon választott lakóhelye előtt elhelyezett, járdába süllyesztett botlatókövekből ma már lassan 600 található hazánkban. Günter Demnig német képzőművész, a botlatókő-koncepció megalkotója általában ragaszkodik ahhoz, hogy azokat személyesen helyezze el. A járványhelyzet okán azonban ez az elmúlt két évben nem tudott megvalósulni, helyette a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület a helyi önkormányzatokkal együttműködésben végezte el ezt a nemes gesztust, szimbolikus és végső nyughelyet adományozva az áldozatok részére.

2022 szeptember 4-én az alábbi helyszíneken helyezzük el az emlékezés köveit: Dunaföldvár (10 óra), Decs (12 óra), Baja (14 óra). Az események minden érdeklődő számára nyitottak. A pontos címek, egyéb részletek megtalálhatók az egyesület Facebook-oldalán. A botlatókövekről további információ az egyesület honlapján található.

 

Kiadó: Magyar Zsidó Kulturális Egyesület

(OS)