Ugrás a tartalomra

Honfoglaló bajnokság – Színházak csatái

Magyarország legnépszerűbb internetes stratégiai kvízjátékát most élőben játsszuk. Gépek nélkül, nézők előtt; színházigazgatók, színészek és dramaturgok közreműködésével. A műsorvezető-játékmester Scherer Péter lesz.

A Honfoglaló a kvíz-kérdések, a stratégia, a szerencse, és a tudás birodalma.
Már 8 éve honfoglalózunk az interneten: három játékos feleletválasztós és tippellős kérdések helyes megválaszolásával próbál magának minél több területet szerezni Magyarország vagy Európa térképen. Minél több megyét szerez valaki, annál több pontot kap. Fölényes győzelmet arathat az a játékos, aki a másik várára tör, és annak mindhárom tornyát lerombolja.

A Színházak csatáiban a kvízjáték és a színház értékeit állítjuk egymás mellé. Megnézzük, mit tudnak a színházakban dolgozók: hiszen ők szakmájukból adódóan is sokat olvasnak, rengeteget foglalkoznak irodalommal, történelemmel. Ezekről a területekről sok kérdést merít a Honfoglaló.
Művészek, vagy a művészeti területeken járatos szakemberek mérik tehát össze tudásukat és tehetségüket. A játékok során kiderül, hogyan működik a memóriájuk, mire emlékeznek a színházi darabok által, milyen csapat-játékosok, és mennyire gyorsak.

A bajnokság játékvezetője Pepe, alias Scherer Péter lesz. Ismert színészünk: játszott az Arvisurában, a Bárkában, a Krétakörben és számtalan filmben. A kérdéseket egy, erre az alkalomra verbuválódott Kérdés-bizottság állítja össze. Az elnök Bihari Attila, a játék „atyja”.

Az elődöntőkben 27, két-három fős színházi csapat méri össze a tudását, általános műveltségi és színházi témakörökben. A selejtezőket három nap alatt bonyolítjuk, ezek során minden egyes alkalommal kilenc-kilenc csoport játszik. A csapatokat kamerák előtt, sorsolással választjuk ki egymáshoz. A szinhazakcsatai.honfoglalo.hu oldalon tippelni lehet arra, kik lesznek a csata-győztesek. A középdöntőbe csak a 9 elődöntő csatanyertese jut. A fődíjért a POSZT-on játszik az a három csapat, amely már két győzelmet tudhat a magáénak.

A játék élvezetén túl miért küzdenek a társulati tagok? A több millió forint értékű reklám- és hirdetési megjelenésért, amit a csapat színháza a 2010-2011-es évadban használhat fel.

A tét tehát komoly, a cél nemes. A csatadélutánok a játékról, a találkozásról, a szórakozásról és szórakoztatásról, a csapatszellemről és nem utolsósorban a műveltségről, a tudásról szólnak. Az eseménysorozatnak a Trafó ad helyet. Várjuk a kvízjáték szerelmeseit, a csapatok ugyanis egyszer a közönség segítségét is kérhetik.
Elődöntők:
Február 28. 15 óra
Március 28. 15 óra
Április 25. 15 óra
Minden egyes alkalommal kilenc-kilenc csapat méri össze tudását. Minden elődöntőből a három legsikeresebben csatázó csoport jut tovább.

Középdöntő:
Május 16. 15 óra

 
9 csapat méri össze a tudását, a három legjobb jut a döntőbe!

Döntő:
Júniusban, a POSZT-on, legjobb 3 csapattal!