Ugrás a tartalomra

Idén ismét Ördögkatlan

Több száz jobbnál jobb programmal: színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, képzőművészeti és családi rendezvényekkel, könnyű- és komolyzenei koncertekkel és kiállításokkal várják a látogatókat a 14. Ördögkatlan fesztiválon augusztus 3-a és 7-e között. A szervezők bíznak benne, hogy idén valóban találkozhatunk.

Az öt baranyai településen: Palkonyán, Kisharsányban, Nagyharsányban, Beremenden és Villánykövesden rendezett augusztusi fesztivál díszvendége lesz a Nézőművészeti Kft. független társulat, akik évről évre visszatérnek a katlanba, érkezik Mucsi Zoltán „Kapa”, Scherer Péter „Pepe”, Kovács Krisztián, Katona László és Gyulay Eszter.

Emellett Bereményi Géza Kossuth-díjas író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, rendező, valamint Pál István Szalonna Liszt Ferenc-díjas népzenész, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője is jelen lesz. A 25. születésnapját ünneplő Pannon Tükör kulturális folyóirat pedig irodalmi beszélgetésekkel, lapszámbemutatókkal és egy kortárs dalszövegekből készült kiadvány bemutatójával készül.

A fesztivál védnökére, Törőcsik Marira is megemlékeznek az Ördögkatlanon, tiszteletére augusztus 6-án Mozart Requiemje csendül fel a Pannon Filharmonikusok és a Nemzeti Filharmonikusok Kórusának közreműködésével. Mint írják a szervezők közleményükben: „Cseh Tamás és Törőcsik Mari is örökös védnökként velünk maradnak, életük-életművük példa lesz számunkra”.

Fontos! A fesztivál oltási igazolvánnyal látogatható.
További részletek, programok, hasznos információk utazásról, szállásról, jegy- és bérletárak az Ördögkatlan honlapján olvashatók.