Ugrás a tartalomra

Irodalmi Est a Balatoni Múzeumban, Keszthelyen

Augusztus 26-án, kedden 17 órától két feltörekvő zalai novellistát, Horváth Márkot és Gál Somát látjuk vendégül, akikkel Somogyi Zoltán színháztörténész beszélget írásaikról, terveikről, az irodalmi karrierépítés nehézségeiről és szépségeiről. A szerzők saját műveik legjavából olvasnak fel. 

 

Horváth Márk (1991) Lentiből származik. Jelenleg az ELTE magyar–történelemtanár szakos hallgatója. Szeret mindenféle történeteket kiagyalni, és elmesélni. Például, ahogy a tormaföldiek meghódítják a világot, de rájönnek, hogy odakint sok a hülye, és inkább hazamennek. Vagy olyanokat, amikben életmódtanácsokat osztogat asszony boldoggá tételt illetően. Meg hasonlók. Szóval olyan egészen általános dolgokat, amiket mások is elmesélnek otthon, meg a barátaiknak.  

 

Ha Hemingway fotójára a bajusz mellé szakállat és szemüveget is rajzolunk; pont úgy néz ki, mint Gál Soma (1992). A nagy mester nyomdokában „a zalai Hrabal” már öt éve ír és publikál rövidprózákat környezetének meséiről. Hétvégéit Sármellék nyugalmában, nyáridejét a Balaton partján tölti, míg idejének 80%-át a főváros és az egyetem nyeli el. Portugál-magyar szakos tanulmányai mellett dolgozik az Apokrif-folyóirat szerkesztőségében, a FISZ tagja, akikkel közösen épp első kötetén fáradozik (Sármesék címmel).