Ugrás a tartalomra

Januárban is változatos programokkal várja vendégeit a Háló Közösségi Központ

01. 16. kedd 19:00 - 21:30 kivételesen a hónap harmadik keddjén  Háló Jazz Klub - Contempo Trio, egy különleges hangszerösszeállítású jazz formáció. Zenéjükben a klasszikus, a jazz és a népzene műfajainak stíluselemeit ötvözik. Pozsár Eszter - fuvola, szaxofon, Horányi Sándor - gitár, Csurkulya József - cimbalom. Saját kompozíciókat adnak elő. Nyílt teret engednek az improvizációnak a hangszeres szólótól kezdve a duókon, triókon át egészen a kollektív rögtönzésig. 143. klubest. Sorozatszerkesztő, művészeti vezető: Deseő Csaba hegedűművész. Zene, beszélgetés és találkozás. Jazz klubestek minden hónap második keddjén, immár 15 éve! Az esemény az NKA Hangfoglaló pályázat támogatja. Belépő: 3000 Ft, nyugdíjasoknak 2500 Ft, diákoknak 1500 Ft. Zenei kóstoló ITT! Bővebben ITT.  A decemberi nagy sikerű évzáró klubestről - Jazz Clartet - Vujicsics Marietta írása a JAZZ.HU portálon olvasható. 

01. 18. csütörtök 18:00 - 19:30  Miniszterelnök a kormányülésen - Antall József a kormányülések jegyzőkönyvei fényében A kulcsfontosságú pillanatokhoz kulcsfontosságú döntések tartoznak. Utólag döntésünk jónak vagy rossznak tűnhet, de a legrosszabb eshetőség, ha nem hozzuk meg a döntést. Meghívott előadó: Kajdi József, jogász, a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkára (1990-1994) Moderátor: Lesti Árpád politológus. Modell és Valóság előadássorozat, XII. évad 3. rendezvény (Előadások a rendszerváltozásról) Szervező: Antall József baráti társaság. A belépés ingyenes. 

01. 19. péntek 16:30 - 21:00  Budapesti Háló-találkozó Hosszabb szünet után szeretnénk ismét rendszeressé tenni a Háló Budapesti találkozásait. A beszélgetés témája: Elköteleződés: szolgaság és kötöttség, vagy a teljes élet lehetősége? Napirend: 16:30 Kezdés, köszöntő, játékok, Háló ismertető; 18:15 A témáról kiscsoporos beszélgetés, visszajelzések; 20:15 Hirdetések, agapé. A részvétel ingyenes. Örömmel fogadjuk, ha az agapéhoz a résztvevők hozzá tudnak járulni. A találkozó nyílt. Jelentkezés és bővebb információ: szeibert.andras@halo.hu

01. 22. hétfő 18:00 - 19:30  Magyar emlékek Lengyelországban - Gondos Béla vetített képes előadása Lengyelország déli részén lévő 25 települést Trianon után a lengyelek “megőrzésre átvették”. Krakkóban felfedezhetjük a lengyel és magyar közös múlt emlékhelyeit. A belépés ingyenes. Adományokat köszönettel elfogadunk. 

01.23. kedd 19:00 - 20:30  Keddek - a lelkednek | Keresztmetszet - A célok logikája - Hova tart az életem?  A Pálferi - pálferi.hu sorozata az új évben új helyszínen, az S4-ben folytatódik! Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus előadása. „Ne a sorsunkat akarjuk irányítani, hanem magunkat, s végül talán a sorsunk is megváltozik.” Jegyek csak elővételben kaphatók: https://tikex.com/pf/product/ujkeddek További alkalmak: 02.06., 02.20.

01. 24. szerda 17:30 - 19:00  Dúdoló Navratil Andreával "Több mint tíz éve tartok Dúdoló alkalmakat - az egyik rendszeres helyszín a Háló-S4 - nem tűztem ki nagy, távlati célokat, csak annyit, hogy aki eljön, mint egy fonóban vagy guzsalyasban, ahogy együtt énekelünk, érezze jól magát." - Navratil Andrea, Liszt Ferenc és Fonó-díjas népdalénekes. A belépés ingyenes, önkéntes adományokat köszönettel elfogadunk. Bővebben ITT! Következő alkalom: február 21. Dúdoló után Szépszerével moldvai táncház.

01. 25. csütörtök 18:30 - 20:00  A kőbe álmodott ige: Gaudí és a Sagrada Família  Armand Puig i Tàrrech katalán professzor Antoni Gaudí építészetének és misztikus életművének világszerte kiemelkedő ismerője és értője. Ő tart előadást a Sagrada Família katedrálisról, amelynek szinte minden részlete rejtett és kevésbé rejtett evangéliumi és szentírási jelképeket, utalásokat tartalmaz. Az előadást olasz nyelven tartja, amelyhez szinkrontolmácsolást biztosítunk. Utána kötetlen beszélgetésre nyílik lehetőség. Az előadó rövid életrajza ITT olvasható. Magyarul is olvasható tőle a Typotex Kiadó Képfilozófiák sorozatában megjelent "Gaudí és a Sagrada Família. Egy szimbólum értelmezése" c. könyve. A részvétel ingyenes, de adományokat köszönettel elfogadunk. A befolyt összeget felerészben a Háló fenntartására, felerészben pedig az ukrajnai Sant'Egidio közösségek humanitárius szolgálataira fordítjuk. Helyfoglalás érkezési sorrendben.

01. 26. péntek 18:00 - 19:30  CIRIPELŐ - örömzenélés Kisdi Eszterrel Ének, gitár, jókedv, beszélgetés. Gyakorló alkalom próbálkozó, kezdő és haladó gitárosoknak. Énekelünk - hozzatok hangszálakat! Közösséget építünk - hozzatok megértést! Beszélgetünk - hozzatok odafigyelést! A részvétel ingyenes, adományokat köszönettel elfogadunk. 

01. 28. vasárnap 17:00  Nádmesék XXXI. - Farsang - kamarazenei koncert. Vendégeink: Hadady László világhírű oboaművész és Kovács Mihály cimbalomművész, zeneszerző.

Zongorán közreműködik: Mezei Pál zongoraművész. A rendezvény házigazdája és a műsor vezetője: Sándor Ádám oboaművész. Elhangzanak többek között Johann Wenzel Kalliwoda, Wolgang Amadeus Mozart, Carlo Yvon, Domenico Scarlatti és Carl Philipp Emanuel Bach művei. A koncert alatt tematikus kézműves foglalkozás a Szépművestár munkatársaival. Előzetes regisztráció: szepmuvestar@gmail.com. A belépés ingyenes, adományokat köszönettel elfogadunk.

Forrás: Háló Közösségi Központ

www.halo.hu