Ugrás a tartalomra

Július 17-én megnyílik a Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Július 17-én újra nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színpad egy nagyszabású gálakoncerttel. A Grand Opening – Köszönet Gála elnevezésű esten Rost Andrea és Piotr Beczała közkedvelt opera és operett slágerekkel örvendezteti meg a közönséget.

A Magyar Állami Operaház Zenekarát Halász Péter, a Magyar Állami Operaház korábbi fő-zeneigazgatója, a Hamburgi Állami Operaház állandó karmestere vezényli. Verdi, Puccini, J. Strauss, Lehár és Kálmán Imre színpadi műveinek, legnépszerűbb áriáinak és duettjeinek dallamai csendülnek fel a szabadtéren.

A megnyitó előadással a Margitsziget vezetése köszönetét kívánja kifejezni a rendkívüli megpróbáltatásban, a járványhelyzetben helytálló minden érintettnek, az egészségügyben dolgozóknak, a döntéshozó és a koordinatív vezetőknek, minisztériumoknak, a Semmelweis Egyetemnek, járványkórházaknak, a kormánynak, és nem utolsó sorban az eddig otthon maradt közönségnek.

A színház vezetése a már megtervezett programokból, valamint új eseményekből, koncertekből és előadásokból egy újraépített nyári repertoárral kívánja megszólítani és beinvitálni a közönséget.

Az idei, rövidebbre tervezett szezonban is széles a műfaji választék: opera, operett, musical, filmzenei és könnyűzenei koncertek is helyet kaptak a kínálatban. Vidnyánszky Attila új rendezésében mutatják be Erkel Ferenc operáját, a Bánk bánt, címszerepben Molnár Leventével.

 

(Forrás: szinhaz.org)