Ugrás a tartalomra

Kapu: Történelmi regény az iskolában

Két friss történelmi, ifjúsági regényt hív segítségül az online beszélgetés, azt vizsgálva, hogy hogyan lehet a történelmi regényt közel hozni a mai gyerekekhez, és hogyan lehet felhasználni a történlemi olvasmányokat az irodalom vagy történelem órán.

A történelmi regény még mindig az egyik legolvasottabb műfaj. Úgy tűnik, évszázadok óta szeretünk úgy elmerülni egy izgalmas, kalandos történetben, hogy közben tanulunk is. Valós, komoly történelmi eseményekről, alakokról, dilemmákról. És persze itt vannak a mindenkit érdeklő pletykák, a történelem emberközeli oldala.

Hogy lehet ezt a műfajt megvalósítani a kiskamasz irodalomban mesén túl, történelemkönyvön innen? Mit profitálhatunk ebből a történelem- és az irodalomórákon? Miért abszolút jó ez tanárnak, miért keltheti fel a gyerekek érdeklődését?

Ezzel kezdődik és innen halad tovább a beszélgetés február 9-én kedden, 18:00 órától Návai Péterrel, a Radnóti Miklós Gimnázium kiváló történelemtanárával, az Abszolút töri könyvek szakmai lektorával.

Kapcsolódó könyvek: Mészöly Ágnes: A királyné violája és Wéber Anikó: Az ellenállók vezére

Online esemény

2021. február 9., 18.00

https://www.facebook.com/events/885418868899098

Forrás: port.hu