Ugrás a tartalomra

Kemencés Körút Orfűn! – 2010. szeptember 4–5.

Rendezvényünket ajánljuk mindazoknak, akik vonzódnak a régi paraszti étkezési kultúrához. Tegyen egy körutat Orfű nevezetes kemencéit érintve, ismerkedjen meg a kemencében sütött ételek ízeivel és hagyományaival!


Szeptember első hétvégéjén négy helyen várjuk kedves vendégeinket:

 
Kemencés Vendéglő, Orfű
csak hétvégén (péntek–szombat–vasárnap) 12–21.30-ig
Idén utolsó nyitvatartási nap szeptember 4 és 5-én a Kemencés Körút rendezvény!
A kemencés ételeket elözetes megrendelésre sütjük, ezen felül csak pár adagot készítünk!
Információ: 72/498-283 www.orfumuskatli.hu

 
HIDEG ELŐÉTELEK-SÖR/BORKORCSOLYÁK: Pirítós medvehagymás-diós fűszervajjal, Fokhagymás-paprikás padlizsánkrém kenyérlepénnyel, Tepertőkrémes kenyérlepény, Kolbászos-hagymás vagy szalonnás-hagymás langalló, Házi sültkolbász mustárral és kenyérlepénnyel
LEVESEK: Hideg gyümölcsleves, Hideg paradicsomleves sajtos pirítóssal, Tárkonyos szárnyas raguleves
SÜLTEK: Rozmaringos pulykacomb vagy filé, dödölle. Kacsasült baconos savanyú káposztával és petr. burgonyával. Részeges csirkemell (Otello szőlőmártással) burgonya krokettel. Csülök tál héjas burgonyagerezdekkel. Kis piros pecsenyés lábas (vegyes kemencés sültek köret nélkül)
KÖRETEK-SALÁTÁK: Vajas-petrezselymes burgonya, Héjas sült burgonya gerezdek, Dödölle, Kenyér lepény, Lecsó, Párolt baconos savanyú káposzta, Kovászos uborka, Káposztasaláta
KEMENCÉBEN SÜLT PÉKSÜTEMÉNYEK: Vendégeink előtt készül és sül a kemencében valami finomság, mindennap más, pl. szalonnás-hagymás kenyérlángos, medvehagymás pogácsa, szilvás lepény, almás diós borzas, lekváros bukta, kakaós vagy fahéja csiga,stb.

 
CLUB ORFŰ KFT. – KISTÓ ÉTTEREM ÉS PANZIÓ
Malac nyárson sütve körettel (röszti)
Kemencében sült parasztos lepény (kolbászos, sajtos, tejfölös, hagymás)
Kemencében sült magyaros lepény (stifolder, paradicsom, sajt, szalonna)
Burgonyás röszti
Roston sült csirke körettel
Roston sült tarja körettel
Kemencében sült nyársak (citromos, mustáros öntettel)
Saláták (paradicsom, káposzta, uborka, paprika)
Gulyásleves bográcsban                                                      
Információ: 72/498-483

 
WELL PANZIÓ
Póréhagymás lepény
Burgonyás lepény
Bőrös malac karaj velesült burgonyával és párolt vörös káposztával
Páros kacsacomb velesült burgonyával és párolt vörös káposztával
Csirkemell csíkok batyuban sütve
Zöldségek batyuban sütve
Babgulyás kemencés lepénnyel
Információ: 72/498-442                                     
                      Minden ételhez egy pohár bor ajándék!

MALOMMÚZEUM

 
Variációk kenyérre:
a hagyományos házi kenyértől a fűszeres, mazsolás kenyérig
Hagyományos kenyérsütés: bemutató és kóstoló
Információ: 30/618-7202
(ÖS)

 

Fotó: www.orfumuskatli.hu