Ugrás a tartalomra

Kicsi Hullám – Kemény Gabriella klippremierje

Kicsi Hullám

„Az alapja egy, a Zsebuniverzumban megjelent versem volt, erre kezdtünk el jammelni” –  Gabi

„Számomra egy jó érzést jelent, egy olyan hangulatot, amiben jó elmerülni, egy kis szerelmi vívódással és nosztalgiával fűszerezve” – Gabi

„Már régóta követem Kemény Gabriella munkásságát. Felnézek rá, amiért művészetével őszintén és közvetlenül teremt kapcsolatot az emberekkel” – Andrei

A formációról:

A duó Kemény Gabriella költőnő és Chezan Andrei zenei producer párosából áll. A Kicsi Hullám mellett a duó további dalokon dolgozik.

Hogyan készült a dal:

A Kicsi Hullám dal volt az első, amit közösen írtak: Andrei eljátszotta neki a dal alapjául szolgáló akkordokat, amire ő ráénekelte egy versének a sorait. A kémia rögtön létrejött köztük és érezték, hogy ebből egy nagyon szép dalt tudnak létrehozni. Gabinak rendkívül fontos ez a szám és főleg az üzenete, ami az ő személyes élményeiből táplálkozik. „Nagyon hálás vagyok, hogy részt vehetek ennek a folyamatában”

*

Kemény Gabriella

Kemény Gabriella költő és kulturális véleményvezér, az ország első híresebb Instagramon publikáló szerzője, 28 ezer követővel. Tehetséggondozással is foglalkozik: az általa alapított, egyelőre még csak közepesen ismert művészekből álló csoportosulással, a Crossover Budapesttel havi koncerteket és felolvasóesteket szerveznek, amelyek eddig minden alkalommal teltházzal mentek, a projektről itt írt a We Love Budapest: https://welovebudapest.com/cikk/2019/7/2/crossover-budapest-avagy-egy-osszmuveszeti-tehetseggondozo-projekt-tortenete. Első könyve 2018-ban jelent meg Zsebuniverzum címmel, evégett jelölték a Makói Medáliák Díjra, az Irodalmi Jelen Debüt-díját pedig meg is kapta érte. A kötet eddig három utánnyomást élt meg, és számos pozitív kritikát kapott http://elteonline.hu/kultura/2019/01/25/elek-a-kihivassal-hogy-ne-felejtsem-el-kemeny-gabriella-zsebuniverzum/ . A második verseskötetén dolgozik jelenleg, ebben súlyosabb témák kapnak helyet, úgymint a párkapcsolati és családon belüli erőszak, illetve a barátság és a jelenlét által megvalósuló, traumákból való felépülés, számos tabut tervez vele döntögetni.

Dalszövegeket és dalokat ír, idén elkészült a Twenteessel való közös dal, a Linda, amely egy szerethető, erős női karakter történetét meséli el. A Kicsi hullám hosszú évek óta az első zenei projekt, amibe belevágott, Andreinek hála.

 

Chezan Andrei

A zenével 2010-ben kezdett el komolyabban foglalkozni, amikor három barátjával megalapították a The Adolescens együttest. A formáció tíz évig működött, ez alatt eljutottak több magyar és külföldi fesztiválra is és persze rengeteget tanultak. Ezekből a legkiemelkedőbb a Reeperbahn fesztivál volt, ahol Hamburgban volt lehetőségük koncertet adni egy több nemzetiségből álló közönségnek. Magyarországon többször is turnéztak, olyan zenekarokkal léphettek fel, mint a 30Y, a Punnany Massif és az Ivan and The Parazol. 2015-ben az Európában nagy hírnévnek örvendő belga formáció, a Trigger Finger előzenekara voltak az A38 színpadán.

The Adolescens klip a múltból: https://www.youtube.com/watch?v=tfw6zzKyz1A

A The Adolescens feloszlása után Andrei mindenképp tovább akart foglalkozni a zenével. Jobban el akart mélyülni a zeneírásban, mert számára ez okozza a legnagyobb és legőszintébb örömöt az életben. Úgy döntött, hogy egy újabb zenei projekt, vagy zenekar megalapítása helyett inkább a zenei producerek világát választja. Ismét lángra kapva újabb örömöket fedezett fel a zenében, amiben most azt élvezi a legjobban, hogy egy másik előadóból ki tudja hozni a maximumot ahhoz, hogy ő a legőszintébben és legtisztábban tudja dalba ölteni az érzelmeit.

„Az álmom az, hogy önfeledt perceket tudjak adni az világnak. Szeretnék olyan dalokat létre hozni, amiket hallva az emberek elfelejtik a hétköznapi vívódásokat és önmaguk tudnak lenni. Az önfeledtség számomra egy hatalmas kincs és szeretném, ha ezt minél több ember el tudná érni az életében.  Boldogággal tölt el, ha arra gondolok, hogy ezt egész életemben csinálhatom”

A klipről:

A klip rendezője: Schmaus Dóra

A klip operatőre: Kovács Tibor, Tibusz a Petőfi TV operatőre

A klipben látható képek nagyrésze Balaton körül készült, ez lett kiegészítve néhány stúdióban forgatott felvétellel. A forgatás közben fontos szempont volt, hogy a közönség átérezze a dalt, oda képzelje magát a vízpartra.

„Az eredeti elképzelés az volt, hogy pár másodperces „loopolt” képeket akartunk forgatni, szerettük volna átadni az érzést, amit a dal hallgatása közben éreztünk.” – Tibusz

A videóklip az alábbi linken érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=413O-Ea4j8k&feature=youtu.be