Ugrás a tartalomra

Koronavírus – Elhalasztják a Könyvfesztivált és a MITEM-et

Későbbi időpontra halasztják a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált és a 7. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM), a Bach Mindenkinek Fesztivál pedig elmarad.

    A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szerdán honlapján közölte, hogy elhalasztják a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, miután a kormány szerdai ülésén veszélyhelyzetet rendelt el, és megtiltotta a száz főnél nagyobb látogatottságú beltéri és az 500 főnél nagyobb látogatottságú kültéri rendezvényeket.
    Mint írják, felfüggesztik az eredetileg április 23-tól 26-ig tervezett rendezvény előkészületeit is, és a következő napokban részletes tájékoztatást küldenek minden kiállítónak a könyvfesztivál új időpontjáról.
    Későbbi időpontra halasztják az eredetileg április 8. és május 17. közötti időpontra tervezett Madách Nemzetközi Színházi Találkozót is - közölte az MTI-vel a Nemzeti Színház, amely szerdától nem tartja meg előadásait.
    Az elmaradt előadások jegyeit a nézők egy későbbi időpontra becserélhetik. A MITEM-re megvásárolt jegyek és bérletek pedig érvényesek lesznek az új időpontokra, amelyekről a későbbiekben adnak tájékoztatást - olvasható a közleményben.
    Kovács Zalán László fesztiváligazgató szerdán az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Bach Mindenkinek Fesztivál elmarad, 2021-ben rendezik meg újra. (MTI)