Ugrás a tartalomra

A kortárs próza szerelmesei

Három részből álló sorozat a DRÓTon!

Péterfy-Novák Éva, Péterfy Gergely, Péntek Orsolya és Centauri, Bíró Zsófia és Danyi Zoltán a vendége a rendhagyó online irodalomóráknak, amelyeken megismerkedhettek a kortárs próza szereplőivel és szerelmeseivel a DRÓTon. A videókat Jókai Mór születésnapja, a Magyar Széppróza Napja alkalmából sorozatban tesszük közzé a DRÓT oldalán. Kattints a részletekért.

A kortárs próza szerelmesei sorozatunkban a Rajk Szakkollégiumban tartott rendhagyó irodalomórákba nyerhettek kis betekintést.

A koncepciónk az volt, hogy bemutassunk néhány olyan magyar prózaírót a sok kiváló közül, akiknek témáik, novelláik, regényeik érzékenyen érintik jelenünk fontos kérdéseit, érdekes személyiséggel társulva. Az eseményeken öt egykori és mostani Rajk Szakkollégista és tanáruk, Weiner Sennyey Tibor vett részt. Minden alkalommal egy-egy diák felkészült egy-egy szerző műveiből és életéből és azt referátumban előadta, majd pedig felhívtuk a szerzőket (kettesével) és beszélgettünk velük egy órát írásművészetükről, életükről, jelenlegi helyzetükről. Az így elkészült három részből álló sorozatot az alábbi időpontokban tekinthetitek meg a DRÓTon:

2021. február 23-án, kedden:

Péterfy-Novák Éva és Péterfy Gergely

2021. február 25-én, csütörtökön:

Péntek Orsolya és Centauri

2021. február 27-én, szombaton:

Bíró Zsófia és Danyi Zoltán

Résztvevők:

A szerzőkkel a Rajk Szakkollégium egykori és mostani diákjai beszélgetnek:

Bátor Adri, Džunić Anna, Hevesi Flóra, Liszkay Lizi és Kovács Zsolt

A beszélgetéseket vezeti:
Weiner Sennyey Tibor költő, író, a DRÓT főszerkesztője

Készült 2021. februárjában a Magyar Széppróza Napja alkalmából. A program megvalósítását támogatta a Nemzeti Kulturális Alap. A program szervezője a Magyar Írószövetség Arany János alapítványa, a Rajk Szakkollégium diákjai és a DRÓT. 

Online esemény: drot.eu

Febr. 23., 18:00 – febr. 27., 21:00