Ugrás a tartalomra

KORtársalgó | irodalmi beszélgetéssorozat 3.

KORtársalgó címmel indul Kukorelly Endre író havonta jelentkező új irodalmi beszélgetéssorozata a Ferenczy Múzeumi Centrumban. Az esemény online követhető.

„Magyar írókkal beszélgetek. Szoktam gondolni arra, milyen lenne egy asztalnál ülni Arany Jánossal vagy Kosztolányival, és csak remélem, hogy ez is majd megoldódik valahogy; most azokkal fogok, akik szerencsére a kortársaim. A GPS centire megmondja, milyen messze (közel!) lakunk egymástól, a naplóm pedig, hogy mikor és hol találkoztunk: hányszor beszéltünk igazán. Sokszor – és az is milyen kevés! Jól ismerem őket, mégsem elég jól, a barátaim, tudok róluk sok mindent, de az semmi. Várom, hogy olyasmit is elmondjanak magukról, amin majd ők is elcsodálkoznak.”
Kukorelly Endre

KORtársalgó címmel indul Kukorelly Endre író havonta jelentkező új irodalmi beszélgetéssorozata a Ferenczy Múzeumi Centrumban.
A szeptemberben kezdődő sorozat estjein kortárs írókkal ismerkedhetünk meg, nemcsak munkásságukon, hanem izgalmas, fordulatokban bővelkedő személyes történeteiken keresztül.
Aki hónapról hónapra csak kérdez és hallgat: Kukorelly Endre (1951) író. Budakalász–Szentistvántelepen él. Az ELTE BTK történelem–könyvtár szakán végzett. 27 magyar és 19 idegen nyelvű könyve jelent meg (legfrissebb kötete: Cécécépé, avagy lassúdad haladás a kommunizmus felé). Kreatív írást tanít 1992 óta, több folyóiratnál dolgozott szerkesztőként (Jelenlét, A ’84-es kijárat, Magyar Napló, Magyar Narancs, Lettre Internationale, Parnasszus, Irodalmi Jelen, Kalligram). A Magyar Író Futballválogatott megalapítója. József Attila- és Babérkoszorú díjas.

Aki pedig ezen a novemberi estén válaszol:
Garaczi László író
“Csaknem harminc éve tartok írószemináriumokat, és tapasztalom, nem könnyű kortársak olvasására bírni még azokat sem, akik maguk is írnak. Nem könnyű olyan – nem lektűr, komolyan (de nem komoran) vehető – könyveket ajánlani, amelyek berántják az olvasót. Garaczi Lászlót szoktam ajánlani elsősorban. És másodsorban. Meg harmadsorban. Nagyon előttem van Garaczi figurája, ahogy először láttam lassan negyven éve, az ELTE BTK egyik termében, ahol a bölcsészkar akkor újraszerveződő Jelenlét című lapja összejövetelét tartottuk. Azóta vagyunk barátok, fociztunk együtt sokszor, és beszélgettünk még többször irodalomról („vagy más ily fontos emberi lomról”). Garaczi azóta, 1982 óta, alig változott. Annyi csak, hogy nagy író lett.”
Kukorelly Endre

Helyszín és időpont:

Az eseményt online közvetítik a Ferenczy Múzeumi Centrum Facebook-oldalán.

2020. november 21., 17 óra.