Ugrás a tartalomra

Kötődéseink: Irodalmi Szalon #145

Az Irodalmi Szalon aktuális estjének  vendégei:
Hidas Judit, Al Ghaoui Hesna, Pelsőczy Réka

Február 15-én, az Irodalmi Szalonban kötődéseinket tesszük fókuszba: amellett, hogy felnövéstörténeteket elemzünk, megnézzük, milyen hatással van ránk gyermekkorunk, családunk, szüleink, azt is átbeszéljük, felnőtt döntéseinkre, házasságunkra és érzelmi életünkre milyen befolyással van egy kamaszkori trauma vagy boldogság. Olyan sokszor említjük, hogy mindenki a maga sorsát cipeli, de mit tudunk kezdeni ezzel a sorssal, hol vannak döntéseink, és hogy tudjuk letenni a korábbi mintákat? Mik a legszorongatóbb helyzetek, amiről mi sem beszéltünk anno, mi nyomaszt egy mai fiatalt, mennyire várható el az őszinteség kapcsolatainkban felnőttként? Létezik élet hazugság nélkül, tudunk elfogadni? Van-e megbocsátás és valódi megkönnyebbülés kötődéseinkben? Mi a bátorság és mi a félelem?

Hidas Judit legfrissebb kötete, a Nem vagy többé az apám ezen az úton kalauzol bennünket - a könyv egyszerre szól a szüleinkről, a fájdalmakról és traumákról, a ragaszkodásról, a dühről és a fullasztó légkörről, ugyanígy a bukdácsolásról a saját utunkon, a saját felnövéstörténetünkről, a nehézségek letételéről és a saját anyaságunkról.
Al Ghaoui Hesna könyvei, a Félj bátran! és a Holli, a hős a bátorságról szólnak - Ha egy magas szikla szélére állunk, ha sötét terembe lépünk be, vagy sokak előtt kell szerepelnünk – teljesen természetes, hogy félünk! Sőt, bármilyen furcsán is hangzik: a félelem fontos és hasznos érzés! A cinkosunkká válhat, ha megtanuljuk kezelni. Hesna éveket szentelt a félelem megismerésének, kutatásának.
Az est harmadik vendége Pelsőczy Réka Jászai Mari-díjas színművész, aki kapcsolódó szövegeket idéz a programon.

MITZI - Kávé, Konyha, Bár
2023. FEBRUÁR 15., SZERDA, 19:00

Tartsatok velünk az Irodalmi Szalonban!
Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna irodalmár
Jelentkezés: anna.irodalmiszalon@gmail.com
Belépőjegy: 2000 Ft
További részletek hamarosan!
Az Irodalmi Szalon 2023-as évada a Szerencsejáték Zrt. támogatásával valósul meg.