Ugrás a tartalomra

KÖZÖS TENGER 3. – Fenyvesi Orsolya, Izsó Zita, Nagy Hajnal Csilla, Simon Bettina és Terék Anna közös felolvasóeste

 

 

KÖZÖS TENGER 3.

 
Fenyvesi Orsolya, Izsó Zita, Nagy Hajnal Csilla, Simon Bettina és Terék Anna közös felolvasóeste (Zenél: Musica Moralia)
 
 
Időpont: 2018. május 17., 20 óra
Helyszín: Refuge Bisztró (Kertész u.48.)
 
 
„Senki sem száradhat meg nyakig a vízben.” (Alice Csodaországban, 1951)

Az esemény Fenyvesi Orsolya, Izsó Zita, Simon Bettina és Terék Anna tavalyi két közös felolvasásának folytatása, amihez idén csatlakozik Nagy Hajnal Csilla is. Az öt alkotó versvilága nem áll távol egymástól, a víz és a tenger metaforája és összetett jelentésrétegei fontos szerepet töltenek be a szövegeikben. Ezúttal azonban a víz tematikája kiegészül még más olyan témákkal is, ami mindannyiuknál megjelenik: ilyen például az átváltozás, az elengedés vagy a halál. 


Újabb felolvasásuk ismét egy különleges alámerülés a közös szimbólumuk használatának mélységeibe. 

Az esten fellép a Musica Moralia, ami Meggyesházi Éda cimbalommal és földöntúli énekhangon előadott különleges, egyszemélyes zenei projektje. Meggyesházi Éda experimentális hangulatú poszt-folkot játszik, amelyet saját megfogalmazása szerint „csendes zajnak” nevez.


Fenyvesi Orsolya
(1986) költő,műfordító, jelenleg Budapesten él. Könyvei: Tükrök állatai (2013, JAK+PRAE.HU), Ostrom (2015, Kalligram). Új kötetét 2018 őszén adja ki a Scolar Kiadó.

Izsó Zita (1986) Gérecz Attila-díjas költő, műfordító, drámaíró. A FISZ- Kalligram Horizontok világirodalmi sorozat, és az Üveghegy gyerekirodalmi oldal (www.uveghegy.com) szerkesztője. Könyvei: Tengerlakó (2011), Színről színre (2014), Pesti nő (interjúk, 2017). Következő kötete 2018 őszén jelenik meg a Scolar Kiadó gondozásában. 


Nagy Hajnal Csilla 1992-ben született Losoncon, jelenleg Budapesten tanul, verseket és prózát ír. Művei megjelentek többek között a Kalligramban, az Irodalmi Szemlében és a Palócföldben. Első verseskötete 2016-ban jelent meg a Kalligram Kiadó gondozásában, Miért félünk az őrültektől címmel. A könyvvel 2017-ben elnyerte a Makói Medáliák díjat.

Simon Bettina 1990-ben született Miskolcon, Pécsett nőtt fel. Költő. Műveszettörténetből diplomázott az ELTÉ-n. Első, Strand című kötete a könyvhéten jelenik meg a József Attila Kör és a Magvető Kiadó gondozásában. Jelenleg Budapesten él.

Terék Anna
1984-ben született Topolyán. Költő, drámaíró. Kötetei: Mosolyszakadás (2007), Duna utca (2011), Vajdasági lakodalom (2016), Halott nők (2018.) 2011-ben Duna utca című kötetéért Sinkó-díjat, idén tavasszal pedig harmadik verseskötetéért Sziveri János díjat kapott.
 
 
Az esemény részletei a Facebookon: https://www.facebook.com/events/1974629389214402/