Ugrás a tartalomra

A KSH Könyvtár szeptemberi programjai

Szeptemberben ismét várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat a KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű családi társasjátékklubja hétfőnként 16 és 19 óra között. Időpontok: szeptember 2., 9., 16., 23., 30. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. szeptember 4-én (szerda) 15 órakor sok szeretettel várjuk az érdeklődőket Valler Anikó, Szűcs Gábor, Illés Annamária, Fazekas Katalin Az élet színei című kiállításának megnyitójára. A kiállítást Kálmán Rita, a KSH Könyvtár főigazgatója nyitja meg. Helyszín: Bibó István terem. A kiállítás megtekinthető 2024. október 8-áig a könyvtár nyitvatartási idejében.

2024. szeptember 24-én A felelős állattartásról szakszerűen címmel előadás-sorozatot indít a könyvtár. Az első előadást Dávid Tímea fogja tartani, Első lépések a kutyatartás felé: Hogyan válasszunk kiskutyát címmel. Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban a korlátozott férőhelyek száma miatt REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! Jelentkezni a szendi.eniko@kshkonyvtar.hu címen lehet. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. szeptember 26-án Dániáról és Svédországról fog Fülöp Zsolt, a Kölcsey Olvasókör elnöke úti élménybeszámolót tartani a Kölcsey Ferenc Olvasókör szervezésében. Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban a korlátozott férőhelyek száma miatt REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! Jelentkezni a szendi.eniko@kshkonyvtar.hu címen lehet. Helyszín: Thirring Lajos terem.

A KSH Könyvtár az ELTE BTK Könyvtári Napján

2024. szeptember 10-én (kedd) ismét kitelepülünk az ELTE BTK Múzeum körúti campuszára. A helyszínen 4 hónapos ingyenes beiratkozási lehetőséggel várjuk a statisztika, a demográfia vagy a társadalomtudományok iránt érdeklődő egyetemistákat. A könyvtár standjához ellátogató hallgatók megismerkedhetnek sokrétű állományunkkal, adatbázisainkkal, kiadványainkkal és a könyvtár térképgyűjteményébe is bepillantást nyerhetnek.

Kulturális Örökség Napjai a KSH Könyvtárban

A korábbi évekhez hasonlóan 2024. szeptember 21–22-én (szombat-vasárnap) a KSH Könyvtár ismét részt vesz a Kulturális Örökség Napjain, mely során könyvtárunk látogathatóvá válik a nagyközönség számára. A részleteket hamarosan közöljük honlapunkon és Facebook-oldalunkon.

Forrás: KSH