Ugrás a tartalomra

Kulka János kapta a Páger Antal-díjat

Kulka János kapta idén a Páger Antal-díjat; a Jászai- és Kossuth-díjas, kiváló és érdemes művész vasárnap vehette át a makói önkormányzat elismerését a Maros-parti városban.

A díjat minden évben az a színész kapja, aki a kuratórium döntése alapján a leghűségesebb Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemző a págeri hitelesség és eszköztelenség. A díjat odaítélő kuratórium a város és színházkedvelő közönségének szeretetét is kifejezve egyhangúlag döntött arról, hogy idén Kulka János kapja a Páger Antal-színészdíjat.
A színművész az MTI-nek elmondta, gyerekkorát Szegeden a nyarak nagy részét pedig a makói Maros-parton töltötte, így nagyon kellemes emlékek kötik a városhoz.
Kulka János – mint mondta – leginkább filmjeiről emlékszik a díj névadójára, színpadon már nem sokat láthatta. Páger Antal korát messze meghaladóan modern, rendkívül lényegi, nagyon eszköztelen színész volt – fogalmazott a művész, aki ezért is megtisztelőnek tartja, hogy nevét együtt említik Págerével, s a díjat korábban elnyerő színésztársaival.
2002-ben Halász Judit, majd Garas Dezső, Király Levente, Venczel Vera, Csákányi Eszter és Kern András részesült az elismerésben, tavaly pedig Törőcsik Mari vehette át a díjat. (MTI)