Ugrás a tartalomra

Lássunk túl a ruhán!

 

Újabb írói összefogás jött létre szegény sorsú gyerekekért. Papp-Für János költő alapított egy Facebook-csoportot, ahol a fölajánlott, dedikált kéziratokat és könyveket elárverezik, a befolyt pénzt pedig hajléktalan és mélyszegénységben élő gyerekek javára fordítják. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott Viola Szandra költő, testverselő is, aki egy különleges ruha létrehozásával segíti a kezdeményezést.

„Nagyon szeretek olyan akciókat, kampányokat kitalálni, amelyek az irodalmat népszerűsítik,  a megvalósításuk pedig kreatív, élvezetes. Terveztem már például lemosható verstetoválásokat, vagy irodalmi fashion showt. Ezúttal pedig egy jótékony cél érdekében kampányolok. Az egyik ruhámat „áldoztam be”, amit kortárs írókkal és költőkkel néhány textilfilc segítségével dedikáltatok, a végeredmény egyedi és egyszer talán sokat érő darab lesz. A különleges ruha árverezéséből befolyt összeget a Papp-Für János alakította Facebook-csoport javára fordítjuk.” – mesélte Viola Szandra.

„A Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör Közhasznú Egyesület egy elkülönített alszámlán kezeli és gyűjti a könyv - és kéziratadományokból befolyt összeget. Év végén a befolyt összegből olyan rászoruló, tehetséges zeneiskolás gyerekek kapnak egy-egy hangszert, akik amiatt nem tudnak gyakorolni, készülni, mert nincs saját hangszerük.

2018-ban 714.000 Ft gyűlt össze, tizenöt gyerek juthatott különböző hangszerekhez. Volt közöttük több gitár, hegedű, trombita, pianinó fuvola, ütőhangszerek és sok kiegészítő is, kottaállványok, hangológépek is.” – fogalmazott a megmozdulás korábbi sikereiről Papp-Für János.

„Nagyon örülök, hogy én is tudok segíteni, hiszen a művészeti fejlesztés, a tehetséggondozás szívemnek kedves terület.” – egészítette ki lelkesen Viola Szandra.

A ruhadarabot 33 író, költő dedikálta, rajtuk kívül pedig Böjte Csaba atya is csatlakozott a jótékonysági kampányhoz, valamint két zenész, dalszerző is, Bérczesi Róbert és Baricz Gergő. A dedikálók teljes névsora a már említetteken kívül: Ladik Katalin, Tóth Krisztina, Vörös István, Nagyházi Márton, Nényei Pál, Kiss László, Turi Tímea, Nagy Zsuka, Ferdinandy György, Ficsku Pál, Száraz Miklós György, Nádasdy Ádám, Péterfy Gergely, Péterfy-Novák Éva, Garaczi László, Varga Melinda, Háy János, Moskát Anita, Barna T. Attila, Simon Adri, Neszlár Sándor, Gabriella Eld, Kalapos Éva Veronika, Deres Péter, Marcsák Gergely, Horváth Viktor, Shrek Tímea, Vöröskéry Dóra, Bék Timur, Polgár Kristóf, Regős Mátyás, Lackfi János, Papp-Für János és Viola Szandra.

Aki a ruhára szeretne licitálni, az kövesse az Írók a szegény sorsú gyerekekért és a Szandra, a testverselő című Facebook-oldalakat.

Aki pedig adományozni szeretne, a következő bankszámlaszámon teheti meg:Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör Közhasznú egyesület, 61200285 -14034712.