Ugrás a tartalomra

Litkai Gergely vezetésével elindult a fenntarthatósággal foglalkozó Bookline Zöld podcast

Augusztus harmadikán elindult a Bookline havonta jelentkező podcast-sorozata, a Bookline Zöld. A Könyves Magazinon és a nagyobb streamingszolgáltatón elérhető műsorban Litkai Gergely és vendégei nemcsak a fenntarthatósággal és a környezetvédelemmel kapcsolatos tévhiteket igyekeznek helyre tenni, de több hiánypótló, inspiráló könyvről is szó esik, amelyek segíthetnek újratervezni a jövőt.

A könyvkereskedő a Könyves Magazinnal együttműködve indította el a fenntarhatósággal és környezetvédelemmel foglalkozó Bookline Zöld rovatot, amelyben nemcsak a témákhoz kapcsolódó legfontosabb hírekről számolnak be, de a könyves világ újdonságait, fontos mérföldköveit, hiánypótló hazai és külföldi kiadványait is megismertetik a közönséggel.
A Bookline Zöldet kiegészítő, havonta jelentkező podcast-műsor célja, hogy lehetőleg mindent bemutasson, ami a könyvekből megérthető az ember és a környezet viszonyáról és a jövő lehetséges forgatókönyveiről.

Arról, hogy a Bookline miért Litkai Gergelyt kérte fel műsorvezetőnek, a Bookline márkamenedzsere, Gál Cintia osztotta meg gondolatait. „A Bookline Zöldhöz egy olyan műsorvezetőt kerestünk, aki új hangot képes találni a fenntarthatóság témakörében, emellett pedig hitelesen tudja képviselni ezt a témát. Litkai Gergely régóta szoros kapcsolatot ápol a környezettel és ügyel arra, hogy fenntartható módon éljen. Humoristaként, műsorvezetőként és előadóként is többször bizonyította, hogy egyedi hangvételben, szórakoztató módon, de mégis számos érdekes információ és tanulság mentén tud megszólalni a fenntarthatósággal kapcsolatban”.

Az augusztus harmadikán debütáló Bookline Zöld első adásában Litkai Gergely vendége Szabó M. István, a napi.hu munkatársa volt, aki rendszeresen publikál az energetika, a környezetvédelem és a fenntarthatóság témakörében. Az epizód középpontjában pedig Kim Stanley Robinson A Jövő Minisztériuma című könyve állt.

A science fiction egyik legnagyobb ma élő óriásaként számontatott szerző legújabb regényében a klímaváltozás pesszimista vízióját mutatja be: a könyvben megjelenő kérdések jelentették a beszélgetés vezérfonalát. A műsor különlegessége, hogy az adást rövid felolvasások tagolják.

Aki kíváncsi arra is, hogy Litkai Gergely miért és hogyan változtatta meg a családja vagy cége életét a felelősebb élet, annak egy korábbi felvételt is a figyelmébe ajánlunk: az első adást megelőzően a lap főszerkesztője, Valuska László beszélgetett minderről a Karinthy-gyűrűs humoristával.

A Bookline Zöld adásai megtalálhatók a valamint a Podbean, Apple Podcast, Spotify, Google Podcast felületén. A www.bookline.hu/zold oldalon pedig további információk érhetők el a könyvkereskedő társadalmi felelősségvállalásával, a podcast adásaival, és az azokban bemutatott könyvekkel kapcsolatban.

Forrás: port.hu