Ugrás a tartalomra

Magyar Széppróza Napja

„az ég nem a csillagoknál kezdődik, hanem a fűszálak hegyénél”

Jókai Mór

 Magyar Széppróza Napja

2021. február 18.

A Magyar Írószövetség kezdeményezésére, 2018 óta február 18-án, Jókai Mór születésnapján ünnepeljük a Magyar Széppróza Napját. Bár a személyes találkozók idén elmaradnak, ma este 21 órától az M5 televíziócsatornán Sorok között – A Magyar Széppróza Napja címmel megtekinthető a Petőfi Irodalmi Múzeumban, zárt kapuk mögött zajlott gálaestről készült tévéműsor, novellaíró-versennyel, Az év novellái 2020 bemutatójával, interjúkkal, a Déryné Társulat improvizációs játékával, Csík János és Balogh Kálmán zenei közreműködésével.

Ugyanakkor partnerszervezeteinkkel együttműködve, több mint száz közreműködővel elkészültek 20–50 perces filmjeink a kortárs magyar széppróza népszerűsítésének érdekében, melyek folyamatosan kerülnek fel és megtekinthetők a Magyar Széppróza Napja honlapján (https://www.magyarszepprozanapja.hu/), illetve a Magyar Írószövetség YouTube-csatornáján (https://www.youtube.com/channel/UC0UE1Oo_ujzUW9avtEhT0Dg).

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az online térbe és a televízió képernyője elé!

Programjaink a Magyar Írószövetség Arany János Alapítványának közreműködésével, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósulnak meg.