Ugrás a tartalomra

A Manuscriptum című sorozat decemberi estjén a Csáth-kutatás újdonságaiba avatnak be a résztvevők

MANUSCRIPTUM

Irodalmi és művészeti estek

2023/ŐSZ

MEGHÍVÓ

Mesék, amelyek „még rosszabbul” végződnek…

Újdonságok a Csáth-kutatásban

Szajbély Mihály irodalomtörténésszel, a Szegedi Tudományegyetem professor emeritusával Arany Zsuzsanna irodalomtörténész, a Pannon Egyetem docense és a Sziveri Intézet vezetője beszélget. Az est apropóját az alábbi kiadványok megjelenése adja:

  • Csáth Géza: Mesék, amelyek rosszul végződnek. Összegyűjtött novellák. Szöveggond., jegyz.: Molnár Eszter Edina – Szajbély Mihály. A Pannon Egyetem Könyvtár és Tudásközpont Muzeális Különgyűjteményében őrzött novellatöredékeket gondozta: Arany Zsuzsanna. Budapest, 2023, Magvető. (Harmadik javított, bővített kiadás)
  • Csáth Géza hagyatéka. A Sziveri János Intézet – Közép- és Kelet-Európai Irodalmi és Társadalomtudományi Kutatóközpont szakmai felügyelete alatt lévő, és a Pannon Egyetem Könyvtár és Tudásközpont Muzeális Különgyűjteményében őrzött kéziratok katalógusa 1. Szerk., bev.: Arany Zsuzsanna. Lektorálta: Szajbély Mihály. Veszprém, 2023, Pannon Egyetemi Kiadó.

A Magvető Kiadó részéről köszöntőt mond: Schmal Alexandra szerkesztő

Időpont: 2023. december 14. (csütörtök), 17:00 óra

Helyszín: Pannon Egyetem Könyvtár és Tudásközpont, Kováts-terem (I. emelet)

A programot követően lehetőség nyílik a Pannon Egyetem Könyvtár és Tudásközpont Muzeális Különgyűjteményében őrzött Csáth Géza-kéziratok megtekintésére, valamint a PEKT munkatársai vezetett könyvtárlátogatásra is buzdítják a résztvevőket. 

Mindenkit szeretettel várunk!

Támogatók, partnerek: Pannon Egyetemért Alapítvány, Pannon Egyetem Könyvtár és Tudásközpont