Ugrás a tartalomra

Még tíz napig várják a száz szavas, Budapestről szóló személyes történeteket

Még tíz napig várják a száz szavas, Budapestről szóló személyes történeteket

 

 

Hamarosan lezárul a 100 szóban Budapest történetíró pályázat. A Mindspace 2019. július 15-ig várja a pályaműveket, amiket – az elmúlt évekhez hasonlóan – bárki beküldhet, a lényeg csupán annyi, hogy ezek a történetek ne legyenek hosszabbak száz szónál, és valamilyen formában kapcsolódjanak Budapesthez.

 

A szervezők a legjobb száz történetet idén ősszel is megjelentetik POKET zsebkönyv formájában, valamint a legjobb tizenkét történethez illusztrációk is készülnek kortárs magyar grafikusok által. 2019-ben több fiatal művészt is felkértek a szervezők, akik korábban ugyan még nem készítettek rajzokat a százszavas budapesti mesékhez, ám annál szívesebben kapcsolódnak be ebbe az izgalmas folyamatba, amikor is képi formában jeleníthetnek meg egy adott történetet. Természetesen az illusztrátorok sorában találunk olyan művészeket is, akik már évek óta segítik a 100 szóban Budapest projekt sikerét, például a pályázat egyik visszatérő grafikusa Agócs Írisz, aki legutóbb Carl-Johan Franzén Ehrlin pszichológus világhírű, altatást segítő mesekönyvét illusztrálta. Az idei évben többek között először illusztrál majd Pajer Lilla, akinek nemrég jelent meg első mesekönyve Spicc és pipa címen, illetve Zsuffa Zsanna is, akinek hatalmas madarát a Bertalan Lajos utcai tűzfalon láthatják a Színes Város jóvoltából az arra járók.

 

A 100 szóban Budapest további illusztrátorai: Holbis Emőke, Schall Eszter, Treszner Barbara, Dániel András, M. Nagy Szilvia, Pernyész Dóra, Moroncsik Ádám, Zengővári Judit és Paulovkin Boglárka

 

A 2019. július 15-ig beérkező pályaműveket Székely Kriszta színházi rendező, Busa Pista előadóművész, Jakab Juli színésznő és Nagy Dániel Viktor színész bírálják el. A történeteket a 100szobanbudapest.hu oldalon keresztül küldhetik be a pályázók. A tavalyihoz hasonlóan a 18 év alattiaknak önálló kategóriát hirdettek meg a szervezők, akiket külön jutalmaznak majd. A tizenkét legjobbnak ítélt történethez készült illusztrációkat 2019. október 4-én a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában megnyíló kiállításon láthatja majd a közönség. A zsűri ezen az estén adja át a három legjobb történet írójának járó díjat és pénzjutalmat is.

 

Videó Jakab Juli zsűritaggal:

www.youtube.com/watch?v=arEU5Apqxa8

 

Videó Nagy Dániel Viktor zsűritaggal:

www.youtube.com/watch?v=I9GyngvOdpA

www.youtube.com/watch?v=Jc9JjD_xfoE

 

100szobanbudapest.hu

cafebudapestfest.hu

www.facebook.com/100szobanBudapest

www.instagram.com/100szobanbudapest

 

Kapcsolat:

Varga Cili

vargacili@gmail.com